Χατζηδάκης: Έρχεται νέο πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους servicers
Ανανεώθηκε:
Νέο πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους servicers με στόχο τη διαφάνεια και την ενημέρωση των δανειοληπτών, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο Κωστης Χατζηδάκης.
Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το νέο πλαίσιο το οποίο θα είναι έτοιμο σε λίγους μήνες θα υποχρεώνει τους servicers να τηρούν και να παρέχουν προσωποποιημένη ενημέρωση προς τους οφειλέτες για το σύνολο της οφειλής τους, τις οφειλόμενες δόσεις, το επιτόκιο και άλλες πληροφορίες. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται ποινές.
Απόλυτη απαγόρευση πλειστηριασμού εξώσεως από πρώτη κατοικία και κατάργηση των funds ζήτησε η κ. Κωνσταντοπούλου με τον Κωστή Χατζηδάκη να αναφέρει πως «το ζήτημα είναι να οριστεί ποιος είναι ο ευάλωτος. Θα ήταν πρόκληση απέναντι στους πραγματικά φτωχούς, εν ονόματι ορισμένων δογμάτων, να υπερασπιζόμαστε ανθρώπους που δεν είναι φτωχοί».
Βενεζουέλα: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο δηλώνει βέβαιη για μετάβαση σε ελεύθερες εκλογές
21:44
Κακοκαιρία: Μέτρα για άστεγους και ευάλωτους στη Θεσσαλονίκη - Ανοίγουν θερμαινόμενοι χώροι
21:35
Διαμαρτυρία χιλιάδων Κουβανών μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ κατά των αμερικανικού ιμπεριαλισμού (pics)
21:27
Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο λιμάνι του Αμβούργου
21:18