ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο

Καυγάς για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκδικητικότητα και εκφοβισμό καταγγέλλει ο Νότης Μηταράκης μετά την απόσυρση της τροπολογίας του για την οριοθέτηση του τρόπου διεξαγωγής του ρουκετοπόλεμου στη Χίο από τον Γιώργο Σταθάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ απέδωσε την απόσυρση της ρύθμισης που είχε καταθέσει σε συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο Ανδρέα Μιχαηλίδη, στη χθεσινή του καταγγελία για ύπαρξη offshore στο μετοχολόγιο της εφημερίδας «Αυγή».

«Αν φέτος δεν γίνει το έθιμο θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον τουρισμό της Χίου και να γνωρίζουν οι πολίτες ότι είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε, ενώ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για πρακτικές «bullying» από την κυβέρνηση. «Κυκλοφορούν φήμες για αντίποινα μετά τη χθεσινή του καταγγελία για την Αυγή», υπερασπίστηκε τον συνάδελφό του ο Νίκος Δένδιας.

Απέρριψε τις αιτιάσεις ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κάνοντας λόγο για παραπλανητική προσπάθεια πολιτικοποίησης του θέματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ