ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Επιχείρηση περισυλλογής θραυσμάτων - Σήμερα το πόρισμα

Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Επιχείρηση περισυλλογής θραυσμάτων - Σήμερα το πόρισμα
ERT News

Ειδικές ομάδες του Στρατού βρίσκονται στην περιοχή του Σκοπευτηρίου, πίσω ακριβώς από την αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στη θέση Καραμπά, για την περισυλλογή θραυσμάτων από τα πυρομαχικά που εξερράγησαν, προκαλώντας καταστροφές στην Νέα Αγχίαλο και τους κοντινούς οικισμούς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι οι άνθρωποι επί μακρόν στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, τα ζώα δεν πρέπει να βόσκουν στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Παράλληλα, σήμερα, Τρίτη 01/08 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τα αίτια και τις συνθήκες καταστροφής της αποθήκης πυρομαχικών που ανήκε στην 111η Πτέρυγα Μάχης, μετά τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων, καθώς από την έκρηξη μετά τη φωτιά της 27ης Ιουλίου στη Νέα Αγχίαλο πολλοί κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκαν υλικές ζημιές τόσο σε περιουσίες των κατοίκων όσο και μικρές απώλειες στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, η συνέχιση των διευρυμένων επιθεωρήσεων ασφαλείας και πυρασφαλείας θα γίνει υπό τις κατευθύνσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και σύμφωνα με τις οδηγίες και εντολές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για τη βελτίωση και επαύξηση των υφιστάμενων μέτρων, όπου και εφόσον απαιτηθεί.

Το έργο θα εκτελεστεί από τις Γενικές Επιθεωρήσεις των Γενικών Επιτελείων, μέσω συγκρότησης εξειδικευμένων επιτροπών κατά κλάδο, οι οποίες θα υποβάλλουν συμπεράσματα και συγκεκριμένες προτάσεις για τον κάθε επιθεωρούμενο χώρο στο ΓΕΕΘΑ. Τα αποτελέσματα θα υποβληθούν ιεραρχικά στο ΓΕΕΘΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ