ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Ιωαννίνων: Χωρίς αυτοδιοικητική παράταξη o ΣΥΡΙΖΑ

Δήμος Ιωαννίνων: Χωρίς αυτοδιοικητική παράταξη o ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Κατά συνείδηση καλεί να ψηφίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη δημοτικής αρχής στα Ιωάννινα η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του κόμματος, καθώς ούτε κατεβάζει, ούτε έχει επιλέξει να στηρίξει κάποιο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές στο Δήμο. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Οι δημοτικές εκλογές δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο άσκησης κομματικών μηχανισμών. Πρέπει να αποσκοπούν στην κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, οι δε αυτοδιοικητικές παρατάξεις να είναι θεσμοί ενεργής συμμετοχής των πολιτών στην κατεύθυνση της υλοποίησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα αντιμετωπίζουν τον Δήμο με όρους ιδιωτικής εταιρείας, αλλά σε πλαίσια δημοκρατικού προγραμματισμού, αποκέντρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών, τόσο στην διαμόρφωση αυτών των πολιτικών, όσο και στην υλοποίηση τους».

Καλεί, λοιπόν «τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , ψηφίζοντας κατά συνείδηση, να στηρίξουν προοδευτικά σχήματα εκτιμώντας, την διαδρομή και την στάση τους στα κρίσιμα επίδικα της ΤΑ και της πόλης, καθώς είναι εφικτό και αναγκαίο, σε μια πόλη με δημοκρατική παράδοση στην αυτοδιοίκηση, οι προοδευτικές δυνάμεις να είναι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην καθημερινή κοινωνική πραγματικότητα της πόλης ,υπηρετώντας τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών».

Στην ανάδειξη Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στηρίζει την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο.

«Ταυτόχρονα, στην Περιφέρεια Ηπείρου θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με αίσθημα ευθύνης, μέσα από την ανοιχτή παράταξη, το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Στέφο, ώστε να αλλάξει πορεία ο τόπος και να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις της εποχής μας αντιπαραθέτοντας ένα διαφορετικό σχέδιο ισόρροπης ανάπτυξης που βασίζεται σε δύο πυλώνες: την κοινωνική δικαιοσύνη και την περιβαλλοντική προστασία» συμπληρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ