ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κτηματολόγιο: Αρχές Σεπτεμβρίου στον «αέρα» η πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας

Κτηματολόγιο: Αρχές Σεπτεμβρίου στον «αέρα» η πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει η ψηφιακή πλατφόρμα του Κτηματολογίουόπου οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά στο κινητό τους «δεν θα υπάρχει λόγος να περιμένουν στην ουρά και δεν θα αναγνωρίζονται χαρτάκια που πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και υπογράμμισε ότι «έχει δίκαιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται είναι όντως απαράδεκτες οι εικόνες».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε τελικό στάδιο δοκιμών και την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα αυτή θα λειτουργεί».

Τόνισε μάλιστα ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της η νέα ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε συναντήσεις με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματικούς συλλόγους.

«Παραλάβαμε μια μεγάλη προσπάθεια από την προηγούμενη ηγεσία, πολύ καλή δουλειά προετοιμασίας για να ετοιμαστούν ψηφιακές πλατφόρμες οι οποίες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν να πάμε στη λειτουργία της ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τις 25 Ιουλίου, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει στην ουρά ο κόσμος». Επόμενοι στόχοι του υπουργείου είναι οι τομείς Υγείας και Δικαιοσύνης.

Χάος με τις ουρές στο Κτηματολόγιο

Αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών, όπου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές αναμονής, καθώς οι πολίτες στήνονταν μέχρι και από το… βράδυ για να πάρουν σειρά και να αποκτήσουν χαρτάκι προτεραιότητας.

Τα ονόματά τους ήταν γραμμένα σε μια κόλλα χαρτί που βρίσκεται κολλημένη έξω από το κτίριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ