ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Δεν έγινε διάβημα για την πώληση της COSCO

Κυβέρνηση: Δεν έγινε διάβημα για την πώληση της COSCO
O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Στράτος Ευθυμιου mfa

Σε κάθε τόνο η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σχετικά με τη σύμβαση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO παρά τις προς το αντίθετο πληροφορίες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε ανακοίνωσή της τονίζει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε ως όφειλε στις απαιτούμενες βελτιώσεις, προκειμένου να είναι νομοτεχνικά άρτιες οι διατυπώσεις του κυρωτικού νόμου. Οι υπερβολικές αντιδράσεις καθώς και η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, την παραμονή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Το θέμα έχει ήδη διευκρινιστεί πλήρως και η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά».

Αναληθή χαρακτηρίζει και ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Στράτος Ευθυμίου, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κινεζικό διάβημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO.

«Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως το δημοσιότητας για δήθεν διάβημα διαμαρτυρίας του Κινέζου Πρέσβη προς το Υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO είναι παντελώς αναληθείς. Από κινεζικής πλευράς ουδέν διάβημα διαμαρτυρίας έχει πραγματοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ