ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλες οι αλλαγές Δρίτσα για να "ηρεμήσουν" οι Κινέζοι

Όλες οι αλλαγές Δρίτσα για να "ηρεμήσουν" οι Κινέζοι

Μετά από δίωρο κρίσιμων διαβουλεύσεων σε μια προσπάθεια να μην οδηγηθεί σε ναυάγιο η συμφωνία με την Cosco, ο Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε τις αλλαγές που ζητούσαν οι Κινέζοι, κάνοντας λόγο για ένα «ζήτημα που γεννήθηκε εκ του μη όντος».

Θέλοντας να διαλύσει τις όποιες σκιές προκάλεσαν οι παρεμβάσεις στο κείμενο του νομοσχεδίου, είπε πως στόχος ήταν η αποφυγή τριβών στο μέλλον, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Σε μια παρέμβαση ιδεολογικά χρωματισμένη, αναφέρθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης όπου με σαφήνεια διατυπώθηκε ότι δεν είναι υπέρ της λύσης των ιδιωτικοποιήσεων ειδικά στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για αλλαγή πλεύσης σε μια επιλογή σχεδόν καταναγκαστική, που επιβραβεύθηκε από τους πολίτες.

Ο Θοδωρής Δριτσας επεσήμανε ότι στο δίωρο που μεσολάβησε εξαντλήθηκε κάθε προσπάθεια για την υπέρβαση κάθε επιφύλαξης και ισχυρίστηκε ότι το θέμα που ανέκυψε με την επιστολή της Cosco δεν είχε βάση, καθώς οι αλλαγές που έγιναν δεν παραβίαζαν τα συμφωνηθέντα. «Η φασαρία και η αναταραχή μετά την επιστολή δεν είχε ουσιώδη βάση και οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση δεν συνιστούσε παραβίαση όσων είχαν συμφωνηθεί», ειπε.

Σε μια προσπάθεια δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρωινή του δήλωση για τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, υποστήριξε ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική στο πλαίσιο της καλής νομοθέτησης να ελέγχει και να παρεμβαίνει σε όλα τα σχέδια νόμου. «Μεταφέρθηκε ως είδηση ότι ο Δρίτσας αδειάζει το Μαξίμου», είπε και
κάλεσε την αίθουσα να αντισταθεί στις αθλιότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ