ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν χρειάζεται νέο εκλογικό νόμο αλλά εκλογές

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν χρειάζεται νέο εκλογικό νόμο αλλά εκλογές
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για «αχαλίνωτη υποκρισία και μνημειώδη ανικανότητα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή επί της συζήτησης για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO.

Ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε την κυβέρνηση με τον Ιανό - τον διπρόσωπο θεό των Ρωμαίων - λέγοντας χαρακτηριστικά:

Μία πλευρά του προσώπου της κυβέρνησης ψηφίζει άκριτα όλα τα μέτρα που της υποδεικνύουν οι δανειστές και η άλλη πλευρά υπονομεύει τις μεταρρυθμίσεις.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση συνολικά είναι η επιτομή της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Σε μία εποχή που η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της χώρας, κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να διώξετε και τους λίγους επενδυτές. Και όχι μόνο αυτό, θέτετε σε κίνδυνο και τη σχέση της χώρας με την Κίνα».

Παράλληλα κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για «τις πράξεις του υπουργού του», τονίζοντας: «Αν ο κ. Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως, όφειλε να τον παραιτήσει. Αλλά τον καλύπτει και δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τα στελέχη του και τους υπουργούς του».

«Ο κ. Δρίτσας παραδέχθηκε ότι έγιναν αλλαγές και προσπάθησε να μας πείσει ότι ήταν ήσσονος σημασίας. Αλλά αυτές οι αλλαγές αλλάζουν το περιεχόμενο της σύμβασης. Δέχομαι να διαφωνεί κάποιος με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, να το δηλώνει και στη συνέχεια να παραιτείται υπερασπιζόμενος τα πολιτικά του πιστεύω. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ δήθεν ιδεολόγους που πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος ενώ κάνουν τα πάντα για μερικές ακόμη στιγμές εξουσίας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν λέγαμε ότι όχι μόνο δεν θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις αυτό ακριβώς εννοούσαμε» τόνισε.

Κάνοντας λόγο για μία «κυβέρνηση αλαλούμ» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε, για άλλη μία φορά, εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά:

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου αλλά εκλογές για να αποκτήσει μία κυβέρνηση που θα την οδηγήσει με ασφάλεια στη μετά λαϊκισμού εποχή.

«Η αποτυχία σας δεν χρησιμεύει μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή αλλά αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια στην πατρίδα. Όμως πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα σας αφήσει στο χθες και θα σας θυμάται σαν ένα εφιάλτη» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ