ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Με ένα κράτος - παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις

Θεοδωράκης: Με ένα κράτος - παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τους χειρισμούς της στο θέμα της κύρωσης της συμφωνίας με την Cosco εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η κυβέρνηση διαλύει και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας στους πιθανούς ξένους επενδυτές» είπε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «πρέπει να δείξουμε ένα υπεύθυνο, αξιόπιστο πρόσωπο και να αφήσουμε στο παρελθόν τις κουτοπονηριές».

«Ο υπουργός κατέθεσε ένα νομοσχέδιο με το οποίο επιχείρησε να αναιρέσει τα συμφωνηθέντα με τους Κινέζους και ενώ αναμένεται η επίσκεψη Τσίπρα στο Πεκίνο» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

Όταν αποδεικνύεται ότι οι Κινέζοι ξέρουν ελληνικά ή μάλλον "ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστικα", και τους καταγγέλλουν, τι κάνει η κυβέρνηση; Το μεν Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι φταίει ο υπουργός. Ο δε Δρίτσας απαντά ότι το νομοσχέδιο το επεξεργάσθηκε η γραμματεία της κυβέρνησης. Εδώ θα πρέπει να δοθεί απάντηση: Είναι το υπουργείο ή είναι το Μαξίμου;

«Είναι σαφές ότι υποσχεθήκατε στα μουλωχτά στους εργαζόμενους, διά μέσου του κ. Δρίτσα, ότι άλλο τι λέμε στους Κινέζους και άλλο τι θα κάνουμε», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ένα κυρίαρχο κράτος πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να κερδίζουν περισσότερα οι πολίτες του. Όταν όμως συμφωνεί, πρέπει να τηρεί τις συμφωνίες του. Αλλιώς είναι ένα κράτος - παρωδία. Και με ένα κράτος-παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ