Οι ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας - Ουκρανίας στην επικοινωνία Γεραπετρίτη - Κουλέμπα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών να αναφέρονται στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Ουκρανίας, καθώς και στη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού στην Οδησσό και τη Μαριούπολη.
Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.
Επίσης, οι δύο υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού Εξωτερικών στην Αθηνα και στη συνέχεια του Γ. Γεραπετρίτη στο Κίεβο και στην Οδησσό από κοινού με τον Ντμίτρι Κουλέμπα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γεραπετρίτης για Μπελέρη: «Επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας - Αλβανίας αν εκπέσει του αξιώματος»
Ζελένσκι: Αποπέμπονται οι επικεφαλής των περιφερειακών κέντρων στρατολόγησης
Γεραπετρίτης: Υπάρχει το πολιτικό κεφάλαιο για να βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας
Ινδία: Το χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έδωσε φωνή στις γυναίκες της Γκόα (pic)
22:11
Σε κρίσιμη κατάσταση 38χρονος στη Μόσχα - Ήπιε κοκτέιλ με υγρό άζωτο (vid)
22:00
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του
21:54
Νέος γύρος αποκαλύψεων για την υπόθεση Έπσταϊν - Βρέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο έγγραφα
21:49