ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Νίκος Παππάς στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

«Όσοι δεν έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για συγκεκριμένα αδικήματα έχουν δικαίωμα νακαταθέσουν αιτήσεις και να συμμετάσχουν στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι οι «διαδικασίες είναι αντικειμενικές και προβλέπεται ότι δικαίωμα υποβολής συμμετοχής έχουν σχήματα που τα φυσικά τους πρόσωπα ή οι νομικοί τους εκπρόσωποι, μεταξύ άλλων, δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για συγκεκριμένα αδικήματα όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Σημείωσε ότι η όλη διαδικασία αδειοδότησης θα είναι απολύτως αντικειμενική και ότι οι φάκελοι θα εξεταστούν από εταιρία ελεγκτών για να περάσουμε, όπως είπε, σε βιώσιμα σχήματα.

Ο υπουργός Επικρατείας «κάρφωσε» ωστόσο, τον διοικητή της ΤτΕ για το ζήτημα του ελέγχου στα τραπεζικά δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση με πρωτοβουλία της, παρότι υπήρχε η έκθεση της ΤτΕ, ζήτησε να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή για να υπάρξει ένα δεύτερο μάτι. «Το δεύτερο μάτι δεν κάνει κακό να υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις... Και ειδικά όταν και κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει και την προηγούμενη ιδιότητα του διοικητή της ΤτΕ κυρίου Στουρνάρα, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ