ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για Κύπρο: Η διάνοιξη δρόμου στη «νεκρή ζώνη» αποσκοπεί στην καταπάτηση του εδάφους

ΚΚΕ για Κύπρο: Η διάνοιξη δρόμου στη «νεκρή ζώνη» αποσκοπεί στην καταπάτηση του εδάφους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σε ανακοίνωση για τις αυθαιρεσίες των Τουρκοκυπρίων στη «νεκρή ζώνη» στην Κύπρο και την επίθεση μελών του ΟΗΕ προχώρησε το ΚΚΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αυθαίρετη απόφαση των κατοχικών αρχών στη βόρεια Κύπρο να προχωρήσουν σε «μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες» αποσκοπεί στην καταπάτηση εδάφους.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η αυθαίρετη απόφαση των κατοχικών αρχών στη βόρεια Κύπρο να προχωρήσουν σε "μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες" αποσκοπεί στην καταπάτηση εδάφους για τη διάνοιξη δρόμου που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με την Πύλα (που κατοικείται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους) και η επίθεση σε δυνάμεις του ΟΗΕ, αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων, στην καταπάτηση εδάφους στη «νεκρή ζώνη» και αναβάθμιση του "ψευδοκράτους" και πυροδοτεί επικίνδυνη ένταση στην περιοχή.

»Η απόφαση των κατοχικών αρχών λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη πολύμορφα "παζάρια" που προωθούνται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη συμμετοχή της ελληνικής, της κυπριακής και της τουρκικής αστικής τάξης, στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται για το ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι ψεύτικες.

»Στην πράξη, και με δική τους ευθύνη, διατηρείται η τουρκική κατοχή για 50 χρόνια στην Κύπρο, το νησί παραμένει διαιρεμένο και προχωράει το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Η πάλη για τον τερματισμό της κατοχής, για Κύπρο ανεξάρτητη, ενιαία, δηλαδή ένα και όχι δύο κράτη με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, αναδεικνύει τη σημασία της απόρριψης των σχεδίων των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των διχοτομικών μεθοδεύσεων στην Κύπρο και των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο και τονίζει την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των λαών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ