ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ παράνομη προσάρτηση εδαφών

Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ παράνομη προσάρτηση εδαφών
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών, έκανε αναφορές τόσο στον τουρκικό αναθεωρητισμό, όσο και στο Κυπριακό, αλλά και στην ιστορια που συνδέει την Ελλάδα με την Ουκρανία.

Καταδικάζουμε, είπε, απερίφραστα τα εγκλήματα πολέμου.

«Η Ρωσία χρησιμοποίησε ως όπλο το φυσικό αέριο και πρόσφατα τερμάτισε τη συμφωνία για τα σιτηρά. Οι συνέπειες του πολέμου, ξεπερνούν τα όρια της ηπείρου μας. Πάνω από το 50% των σιτηρών εξάγονται με πλοία ελληνικών συμφερόντων.

Η Ελλάδα εφαρμόζει όλες κυρώσεις προς τη Ρωσία, θα συνδράμουμε στην ευρωπαϊκή σας πορεία, υπογράψαμε κοινή δήλωση προς την ευρω-ατλαντική πορεία της Ουκρανίας. Η στήριξή μας θα συνεχισθεί. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι κόμβος, σύντομα θα είναι νέα πόλη- πύλη φυσικού αερίου. Η παρουσία σας εδώ έχει ξεχωριστή σημασία. Η πρωτοβουλία για το δρόμο των δυτικών βαλκανίων αναβαθμίζεται. Η Ελλάδα θα είναι παρούσα και στην τιτάνια προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας σας με έμφαση στην Οδησσό.

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται στην Αθήνα. Ευχαριστώ για την προσοχή στην Ουκρανία. Σήμερα έχουμε συζητήσει προτεραιότητες με τον κ.πρωθυπουργό. Εχω πει πολύ σημαντικές προτεραιότητες για να τερματίσουμε την εισβολή, μας χρειάζεται η βοήθεια της Ελλάδας στην εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-16. Ευχαριστώ πολύ».

Στη συνέχεια ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε τις δηλώσεις:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ