ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό στην Πάρνηθα

Παύλος Μαρινάκης: Σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό στην Πάρνηθα
EUROKINISSI

Για σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού στην Πάρνηθα έκανε λόγο  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αναφέροντας σε εκπομπή στο Mega ότι«υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για εμπρησμό. Μιλάμε για σοβαρότατες ενδείξεις».

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι έχουμε συνολικά 155 κατεστραμμένα κτίσματα σε όλη την επικράτεια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα αποκατασταθούν.

Σημείωσε ότι έχουμε σε 1,5 μήνα πάνω από 100 προσαγωγές και συλλήψεις με πάνω από τις μισές να αποτελούν εμπρησμούς με δόλο. «Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο», τόνισε χαρακτηριστικά. «Αυτοί που βάζουν τις φωτιές είναι εγκληματίες των χειρότερων εγκλημάτων. Μερικές φορές η αμέλεια είναι πλέον δύσκολο να διακριθεί από τον δόλο ειδικά όταν υπάρχουν προειδοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας έναν απολογισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι πυροσβέστες και εναέρια μέσα αλλά τόνισε επίσης ότι είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός.

Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση, συμπλήρωσε και αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης.

«Ως προς την αποκατάσταση των πληγέντων αυτή θα συνεχιστεί. Χρόνο με το χρόνο το σχέδιο θα είναι πιο οργανωμένο και ο πρωθυπουργός όπως βγήκε μπροστά και θα το ξανακάνει. Ποτέ δεν έχει κρυφτεί από την ευθύνη. Θα έχουμε απολογισμό και αυτά που πρέπει να διορθωθούν και θα γίνει το καλύτερο δυνατόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ