ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο για την αποτίμηση των καταστροφών από τις πυρκαγιές

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο για την αποτίμηση των καταστροφών από τις πυρκαγιές
Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτιμήσει την κατάσταση λόγω των πυρκαγιών στο Έβρο που δεν έχουν αβήσει EPA/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται σήμερα  (28/8) τον Έβρο προκειμένου να κάνει μια πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από τις πυρκαγιές οι οποίες ακόμα δεν έχουν σβήσει.

Επικεφαλής είναι ο υπουργός Επικράτειας Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Το υπουργικό κλιμάκιο συνοδεύουν επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση.

Μαζί τους είναι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενώ ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων του δήμου Αλεξανδρούπολης που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού επί της οδού Καρτάλη 2, Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ