ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βαρτζόπουλου με τον επικεφαλής κατά των ναρκωτικών της Ινδονησίας

Συνάντηση Βαρτζόπουλου με τον επικεφαλής κατά των ναρκωτικών της Ινδονησίας
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την Ινδονησία στον ΟΚΑΝΑ Υπουργείο Υγείας/Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών της Δημοκρατίας της Ινδονησίας (ΝΝΒΡΙ) Δρ. Petrus R. Golose, καθώς και τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Bebeb A. K. Nugraha Djundjunan είχε ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, παρουσία του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιου Θεοχάρη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων που εφαρμόζει η κάθε χώρα, καθώς και οι νέες τάσεις και προκλήσεις που έχουν αναδυθεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο. Το πλαίσιο της συζήτησης περιλάμβανε την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας, ενώ διερευνήθηκαν πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Σε συνέχεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρης μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δ. Βαρτζόπουλο, ξενάγησαν τον Δρ. Petrus R. Golose και τον Πρέσβη κ. Bebeb A. K. Nugraha Djundjunan στις δομές και υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα στον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης της χώρας, τον Σταθμό Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων, το Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο, καθώς και σε Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης με υποκατάστατο που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνάντηση στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από φορείς και οργανισμούς απεξάρτησης, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού & Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών (ΕΕΣΣΑΝ). Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρη η φιλοσοφία του Οργανισμού, το σύνολο των δομών και υπηρεσιών του, καθώς και η ολιστική προσέγγιση που παρέχεται στους ωφελούμενους, από την πρόληψη, τη μείωση της βλάβης, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ, αποδείχθηκε ως μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα των εξαρτήσεων, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση και των δύο χωρών στην αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος, ενώ παράλληλα άνοιξε το δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ