ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπαρτιάτες: Συνέδριο ζητούν οι βουλευτές του κόμματος με σενάριο αλλαγής ηγεσίας

Σπαρτιάτες: Συνέδριο ζητούν οι βουλευτές του κόμματος με σενάριο αλλαγής ηγεσίας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Τη διεξαγωγή συνεδρίου συζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας (28/8).

Οριστική απόφαση δεν ελήφθη και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος αλλά και δηλώσεις του Χάρη Κατσιβαρδά, ο οποίος έκανε λόγο για ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο.

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί επεσήμαναν πως με δεδομένο ότι στο πρόσωπο του πρωτόδικα καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη έχουν συστρατευθεί οι 9 από τους 11 βουλευτές, είναι πιθανό ο Βασίλης Στίγκας να χάσει τα ηνία των Σπαρτιατών.

«Μετά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ''Σπαρτιάτες'', το απόγευμα της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2023, αποφασίστηκε ομόφωνα από τον Πρόεδρο της Κ.Ο., Βασίλειο Στίγκα, και τους έντεκα παριστάμενους βουλευτές μας η συνεδρίαση να συνεχιστεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 στις 5 το απόγευμα.
Μετά την ολοκλήρωση της επόμενης συνεδρίασης θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση», ανέφερε η λιτή δήλωση.

Την Κυριακή πάντως, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα με ανακοίνωση του έκανε στροφή 180 μοιρών, δηλώνοντας και επίσημα τη στήριξη των Σπαρτιατών στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για το δήμο Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα άδειασε βουλευτή του που στήριξε τον Ηλία Κασιδιάρη και εν συνεχεία 9 βουλευτές του κόμματος με δήλωση τους άδειαζαν τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ