ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Άγκυρα

Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Άγκυρα
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών INTIME

Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.

Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατά μίας συμμάχου χώρας, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές.

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανάρτησε στο λογαριασμό της στην πλατφόρμα "Χ", συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

Να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ στέλνει τα συγχαρητήρια της στην Τουρκία για τον εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ημέρας Νίκης» για την Μικρασιατική Καταστροφή, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Παρόμοιο μήνυμα είχε στείλει και πέρυσι όμως στην συνέχεια αναγκάστηκε να το διαγράψει λόγω της έντονης αντίδρασης της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ