ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία ενίσχυσης πρωθυπουργικού προφίλ ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Περιοδεία ενίσχυσης πρωθυπουργικού προφίλ ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σειρά επαφών με στόχο την ενίσχυση του προφίλ του ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να ανοίξει απευθείας διαύλους επικοινωνίας με ηγέτες και θεσμικούς παράγοντες στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο για επαφές με οικονομικούς παράγοντες και μεγάλους επενδυτικούς οίκους με τους οποίους και θα συζητήσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζοντάς τους παράλληλα το σχέδιό του για την ανάταξη της οικονομίας, την ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων και την στήριξη των επιχειρήσεων.

Αν και αρχικά στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνονταν και επαφές μεταξύ άλλων και με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας, αυτές ματαιώθηκαν. Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας καθώς όπως λένε στη ΝΔ η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει πληγεί από τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Μετά το Λονδίνο ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη Φρανκφούρτη με τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με τον οποίο και θα συζητήσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επαναλάβει τη θέση του πως το πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδώσει και μάλιστα, όπως θα ισχυριστεί, αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη τα σκληρά φορολογικά μέτρα θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία η οποία και δεν μπορεί να αντέξει αυτή την πολιτική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει στήριξη στο πρόγραμμά του το οποίο προβλέπει ουσιαστική μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% από 3,5%, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις καθώς και περικοπές σε σπατάλες και δαπάνες του δημοσίου. Πάντως ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τον κ. Ντράγκι να συνεχιστεί η στήριξη των ελληνικών τραπεζών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και το Ισραήλ όπου το Σαββατοκύριακο θα έχει σημαντικές επαφές με την πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την ενίσχυση των διμερών επαφών.

Στο εσωτερικό μέτωπο, η ΝΔ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις όσον αφορά τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Μάλιστα συνεργάτες του προέδρου του κόμματος δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για τη στάση που ανακοίνωσε πως θα κρατήσει η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για πλήρη απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο τόνισε πως η απλή αναλογική οδηγεί σε απόλυτη ακυβερνησία τη χώρα.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ