ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός - Μέσα στην επόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός - Μέσα στην επόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel 

Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε την είδηση ότι αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η οποία όπως είπε θα μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές και θα ενημερωθεί για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης, ενώ τόσο η καθιερωμένη ομιλία του όσο και η συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ θα γίνουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με τις σχετικές ανακοινώσεις για το ακριβές χρονοδιάγραμμα να αναμένονται άμεσα.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναβάλλεται επίσης και η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο και διαβεβαίωσε ότι θα μετατεθεί για τις επόμενες ημέρες.

«Οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού επεμβαίνουν όπου είναι ανάγκη, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η προστασία των κρίσιμων υποδομών. Με απόφαση του πρωθυπουργού στήνεται ήδη Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα, όπου μεταβαίνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η απόλυτη προτεραιότητα του κρατικού μηχανισμού αυτή τη στιγμή είναι η διάσωση και ο απεγκλωβισμός πολιτών από τις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία και η προστασία των κρίσιμων υποδομών», επεσήμανε.

«Δεν είμαστε σε θέση αυτή την ώρα να αποδώσουμε ευθύνες, ούτε να βάλουμε σε ένα

«Από χθες μέχρι και σήμερα το πρωί 5 μηνύματα του 112 εστάλησαν στην ευρύτερη περιοχή Καρδίτσας και Τρικάλων για απομάκρυνση των πολιτών από υπόγειους και ισόγειους χώρους λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων. Τα πυροσβεστικά οχήματα λόγω της μεγάλης στάθμης νερού είναι δύσκολο να προσεγγίσουν γι’ αυτό οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τις ομάδες ορμητικών νερών και δύτες της 1ης, 2ης, 4ης, 5ης, 6ης και 8ης ΕΜΑΚ προσπαθούν με λέμβους να διασχίσουν τα λιμνάζοντα νερά και να επιχειρήσουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την χρήση των εναέριων μέσω ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσέγγισης των πλημμυρισμένων περιοχών λόγω των κεραυνών που προκαλεί η καταιγίδα Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να πούμε ότι αν και είναι όλα άμεσα διαθέσιμα για αυτές τις δυόμισι μέρες που επικρατούν αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι αδύνατο μέχρι να δοθεί η σχετική άδεια να πετάξουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ