ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Δολοφονική και αποκρουστική η συμπεριφορά του πληρώματος απέναντι στον 36χρονο Αντώνη

Τασούλας: Δολοφονική και αποκρουστική η συμπεριφορά του πληρώματος απέναντι στον 36χρονο Αντώνη
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δολοφονική και αποκρουστική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, την συμπεριφορά του πληρώματος «Blue Horizon» απέναντι στον 36χρονο Αντώνη, τον οποίο έσπρωξαν από το πλοίο στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί αβοήθητος.

Οι αναφορές του κ. Τασούλα έγιναν κατά την διάρκεια των εργασιών της «Βουλής των Εφήβων», στην Ολομέλεια της Βουλής που είχε θέμα συζήτησης: «Αφοπλίζοντας τη βία».

«Βία και δολοφονία ήταν η συμπεριφορά απέναντι σε έναν άνθρωπο, στον οποίο όχι απλώς δεν επετράπη να επιβιβαστεί σε πλοίο αλλά απωθήθηκε δολοφονικά από ανθρώπους της διπλανής τελικά πόρτας, οι οποίοι κατέφυγαν σε αυτή την αποκρουστική συμπεριφορά η οποία είχε αυτό το ανείπωτο αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, στην παρέμβασή του, καλωσορίζοντας τους «έφηβους βουλευτές».

Και συνέχισε:

«Περικυκλωμένοι από τη βία, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Και εσείς, η επόμενη γενιά που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας, σήμερα είμαι βέβαιος ότι θα μας δώσετε την δική σας οπτική στην αντίδραση, σε αυτή την περιρρέουσα αποχαλινωμένη βία. Ο Θουκυδίδης λέει, ότι η βία θα επικρατεί όσο η ανθρώπινη φύση παραμένει ίδια.

Είναι τεράστιο στοίχημα να καταπολεμήσουμε τη βία. Και μόνο ο πολιτισμός την καταπολεμά. Γι' αυτό και αξίζει που το θέμα σας σήμερα είναι η καταπολέμηση αυτού του φρικτού φαινομένου».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Τασούλας, αναφέρθηκε στο μπούλινγκ που γίνεται στα σχολεία, τονίζοντας στους «έφηβους βουλευτές» ότι, «ούτε μαγκιά είναι ούτε παλικαριά» αλλά είναι «κτηνωδία και εξευτελιστική πράξη».

«Αυτοί που σήμερα κακοποιούν συμμαθητές τους ή μικρότερα παιδιά, γιατί συνήθως είναι άνανδροι, για να τους πάρουν το κινητό για να ανεβάσουν τη σκηνή που κακοποιούν τα παιδιά, θέλουν να πιστεύουν, μέσα στην απίστευτη πλάνη τους, ότι αυτό είναι ανδρισμός, ή παλικαριά, ή μαγκιά, ενώ είναι κατάπτωση, ενώ είναι ο εξευτελισμός του ανθρώπου, είναι κτηνωδία.

Όταν κάνεις μπούλινγκ δεν κάνεις ούτε μαγκιά, ούτε παλικαριά. Κάνεις μια εξευτελιστική πράξη, η οποία είναι κατακριτέα και την οποία, είμαι βέβαιος στη περιγραφή σας θα ερμηνεύσετε και θα προτείνετε τρόπους αντιμετώπισης», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ