ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Σε λίγο η διυπουργική σύσκεψη

Έφτασε στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Σε λίγο η διυπουργική σύσκεψη
EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Καρδίτσα έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής 08/09 με ελικόπτερο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο γήπεδο της πόλης στο οποίο είναι συγκεντρωμένοι όσοι κάτοικοι χωριών του νομού απεγκλωβίζονται από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Εκεί μίλησε με τους απεγκλωβισθέντες που μετέφεραν εκείνη την ώρα τα ελικόπτερα, με τους διασώστες της πυροσβεστικής και του στρατού, τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Επιπλέον, ενημερώθηκε για τις καταστροφές στην περιοχή, καθώς και για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στη συνέχεια να επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο, που έχει συσταθεί και εδρεύει στη Λάρισα, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τους αρμόδιους για το συντονισμό του έργου της διάσωσης κατοίκων και αποκατάστασης υποδομών.

Σημειώνεται ότι στη Λάρισα έχει μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της 'Α Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ