ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η ευθύνη της κυβέρνησης για τον διασυρμό της χώρας ειναι αποκλειστική

ΝΔ: Η ευθύνη της κυβέρνησης για τον διασυρμό της χώρας ειναι αποκλειστική
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για επικίνδυνο παιχνίδι ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αλλά και απροκάλυπτης παρέμβασης στο δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται ελεύθερα, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ.

Με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Νίκο Παππά και Χρήστο Σπίρτζη που υπογράφουν 50 βουλευτές της, η ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιστολή της Κομισιόν που είδε το φως της δημοσιότητας συνιστά «ράπισμα» για τις κυβερνητικές πολιτικές που διασύρει τη χώρα και επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της, καθώς σε αυτή θίγονται θέματα δημοκρατικής λειτουργίας, περιορισμού του πλουραλισμού και της ελευθερίας στην ενημέρωση και ελέγχου των θεσμών.

Οι γαλάζιοι βουλευτές σημειώνουν ότι «η ευθύνη της κυβέρνησης για το διασυρμό της χώρας είναι αποκλειστική. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο διασυρμός αγγίζει τον πυρήνα της ίδια της Δημοκρατίας, της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας».

Με την ερώτηση ζητείται ακόμη, η κατάθεση της αλληλογραφίας μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τίθενται ζητήματα που αφορούν θεμελιώδεις Συνταγματικές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ