ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Μηταράκη στον Βαρβιτσιώτη: Μήνυμα μηδενικής ανοχής στα «παραστρατήματα»

Από τον Μηταράκη στον Βαρβιτσιώτη: Μήνυμα μηδενικής ανοχής στα «παραστρατήματα»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε παραστρατήματα και σε δηλώσεις που προκαλούν το λαϊκό συναίσθημα, εστάλη για μια ακόμα φορά στους υπουργούς της κυβέρνησης, με την «καρατόμηση» του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας.

Παρά τη δημόσια συγγνώμη του κ. Βαρβιτσιώτη για τις δηλώσεις του που εξίσωναν 36χρονο Αντώνη Καρυώτη με τους άνδρες που τον έσπρωξαν από το Blue Horizon, η παραίτησή του ήταν μονόδρομος και είχε τεθεί στη διάθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήδη από την περασμένη Παρασκευή (08/09).

«Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα», έγραψε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, κοινοποιώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την παραίτησή του.

Κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν, πως η συγγνώμη του κ. Βαρβιτσιώτη ήρθε καθυστερημένα και δεν αρκούσε για το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε.

Οι διακοπές Μηταράκη και το ζεϊμπέκικο Πατούλη

Η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να ξεκαθαρίζει χωρίς περιττές καθυστερήσεις με συμπεριφορές που δε συνάδουν σε υπουργικές θέσεις, είχε φανεί ήδη από τα τέλη Ιουλίου, όταν «τελείωσε» με συνοπτικές διαδικασίες τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη.

Ο κ. Μηταράκης φέρεται να ήταν διακοπές ενώ η χώρα είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στην παραίτησή του έπαιξαν ρόλο και οι άστοχες δηλώσεις του για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα περί σύστασης σώματος έφιππης αστυνομίας.

Αντίστοιχα αντιμετωπίστηκε και ο Γιώργος Πατούλης που πλήρωσε ακριβά το ζεϊμπέκικο που χόρεψε σε εκδήλωση ενώ μαινόταν ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Νέα Αγχίαλο, με το σχετικό βίντεο να γίνεται viral στο διαδίκτυο.

Παρότι ο Περιφερειάρχης Αττικής απολογήθηκε κάνοντας λόγο για μια «κακιά στιγμή», η Νέα Δημοκρατία απέσυρε τη στήριξή της στην υποψηφιότητά του, δίνοντας το χρίσμα στον Νίκο Χαρδαλιά.

«Παράθυρο» Μαρινάκη και για άλλες αλλαγές;

Το στίγμα των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου για το επόμενο διάστημα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προειδοποιώντας το υπουργικό συμβούλιο πως «όλοι κρίνονται συνεχώς. Αυτή η διαδικασία είναι διαρκής».

Η δήλωση αυτή ερμηνεύτηκε από αρκετούς ως «παράθυρο» και για άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και σίγουρα πρέπει να προκαλεί ανησυχία σε στελέχη που έχουν προκαλέσει δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου με τους χειρισμούς τους.

Μαζικά πυρά από την αντιπολίτευση

Η παραίτηση του κ. Βαρβιτσιώτη και η δεύτερη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα λίγους μήνες μετά τις εκλογές, ήταν βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης για να στηλιτεύσουν με σφοδρότητα τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μόλις δύο και πλέον μήνες από τις εκλογές, οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ήδη μια κυβέρνηση σε αποσύνθεση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ .

«Η ''παραίτηση'' του κ. Βαρβιτσιώτη άργησε έξι μέρες», αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσθέτει πως «η επιτελικότητα και η αριστεία είναι μόνο δυο ωραία σλόγκαν χωρίς πολιτικό περιεχόμενο στη μαρκίζα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

«Όσες αλλαγές και αν γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα, τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και δεν περιορίζεται στη διαπιστωμένη ανεπάρκεια ορισμένων προσώπων», ανέφερε από την πλευρά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ