ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνει μέχρι νεωτέρας τα σενάρια ανασχηματισμού το Μαξίμου

Κλείνει μέχρι νεωτέρας τα σενάρια ανασχηματισμού το Μαξίμου
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φρένο στα σενάρια ανασχηματισμού βάζει προς ώρας το Μαξίμου, μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών περί άμεσων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, με αφορμή τη διαχείριση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Daniel. 

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απέκλειαν κάθε σέναριο ανασχηματισμού στον παρόντα χρόνο, πριν ή αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα όπως σημείωναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεν λάβει εισηγήσεις για αλλαγές, όμως έχει αποφασίσει να μην κάνει καμία αλλαγή άμεσα, ούτε και μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχετικές πληροφορίες περί αλλαγών στην κυβέρνηση είχαν ενταθεί τα τελευταία 24ωρα μετά και την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας, βάζοντας μάλιστα στο επίκεντρο τους υπουργούς που διαχειρίστηκαν το θέμα της κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες μέρες τη χώρα.

Ωστόσο, όπως επεσήμαναν κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει θέμα για τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μάλιστα σε συνέντευξή του την Τρίτη είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ερωτηθείς για το αν επίκειται ανασχηματισμός ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή».

«Αν κάθε φορά που γράφονταν αυτά γίνονταν, τότε θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε ένα μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή. Η διάθεση που υπάρχει και από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση είναι να εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά, ούτως ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Άφησε πάντως ένα ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές σε επόμενο χρόνο σημειώνοντας με νόημα πως «αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι άπαντες δεν αξιολογούμαστε καθημερινώς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ