ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με νέο «καλάθι» στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης - Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Με νέο «καλάθι» στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης - Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2023 Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με πολύ διαφορετικό καλάθι από αυτό που είχε αρχικά προγραμματίσει προσέρχεται στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς οι τεράστιες καταστροφές στο θεσσαλικό κάμπο οδήγησαν σε αναπροσαρμογή του οικονομικού πακέτου της κυβέρνησης.

Το market pass τελειώνει οριστικά τον Οκτώβριο, το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο ενώ θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, λόγω του τεράστιου κόστους των πλημμυρών στην οικονομία.

Οι συσκέψεις για το περιεχόμενο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΔΕΘ είναι συνεχείς τις τελευταίες ημέρες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να διαβεβαιώνει πάντως, πως ό,τι έχει εξαγγελθεί προεκλογικά θα γίνει πράξη.

«Όσα είπε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, θα γίνουν πράξη και αυτό δεν αμφισβητείται και δεν διακινδυνεύεται. Ήδη έχει νομοθετηθεί το 50% του οικονομικού προγράμματος. Είναι δεδομένο ότι αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο γι’ αυτό και κινηθήκαμε άμεσα για να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κάλυψη των αναγκών», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επούλωση των τεράστιων πληγών που άφησε πίσω της η θεομηνία και αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη (14/09) κατά την τηλεδιάσκεψη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες του κ. Μητσοτάκη αφορούσαν στην απάντληση των υδάτων, τις αυτοψίες για την καταστροφή των ζημιών αλλά και τη συλλογή των νεκρών ζώων -στην οποία συμμετέχουν πλέον και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η αμεσότερη συσχέτιση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολιτική Προστασία, ενδέχεται να είναι μια από τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Γιατί πάγωσαν τα σενάρια ανασχηματισμού

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να απαντήσει σε χωρίς «περιττούς» αποπροσανατολισμούς, σε όλα τα δομικά προβλήματα που ανέδειξε η κακοκαιρία «Daniel» και γι’ αυτό το λόγο φαίνεται πως «πάγωσαν» και τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, πως οι υπουργοί που σχετίζονται με τη διαχείριση της θεομηνίας, δεν θα παραστούν στη ΔΕΘ, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ακόμα μήνυμα πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ