ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος στη ΔΕΘ: Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη και δεν είναι θωρακισμένη

Φάμελλος στη ΔΕΘ: Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη και δεν είναι θωρακισμένη
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι πολλαπλές κρίσεις, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες δημιούργησαν σοβαρό θέμα ασφάλειας, σημείωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος αυτή την ώρα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τονίζοντας παράλληλα πως «Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη και δεν είναι θωρακισμένη».

«Μπορεί οι κρίσεις να είναι εξωγενείς, αλλά οι επιπτώσεις μεγεθύνονται στην Ελλάδα γιατί δεν επέλεξε να επενδύσει στην πρόληψη», σημείωσε στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας «εξοργιστικό ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε».

«Δεν ακούσαμε συγνώμη και αυτοκριτική μια πράξη λογοδοσίας», τόνισε αμέσως μετά για να προσθέσει πως «Η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση».

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτη την κίνηση Μητσοτάκη να δεσμεύσει, όπως είπε, το Σαββατοκύριακο της αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, λέγοντας πως αυτό «αποδεικνύει ότι ο Μητσοτάκης είναι αλλεργικός στην κριτική, την φοβάται και την αποφεύγει».

«Έχουμε κυβερνητική πρόταση διεξόδου της χώρας», τόνισε στη συνέχεια και κάλεσε σε «συμμετοχή στις κάλπες όλους τους φίλους και τις φίλες τους κόμματος για να δυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας για να εφαρμόσει μεταρρύθμισες που απαιτούνται»

«Η χώρα χρειάζεται δυνατή αντιπολίτευση», υπογράμμισε.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη Τύπου του κ. Φάμελλου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ