ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέϊθ επαναφέρει η ΝΔ το αίτημα για εξεταστική

Μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέϊθ επαναφέρει η ΝΔ το αίτημα για εξεταστική
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση προβαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του κόμματος για το γεγονός ότι δεν έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Οι αποκαλύψεις Γκαλμπρέϊθ για το σχέδιο που εκπονούσε μια μικρή ομάδα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας από τον Μάρτιο του 2015 για ένα plan B και μετάβαση σε νέο νόμισμα, επαναφέρουν στο προσκήνιο το αίτημα της ΝΔ, με τον Νίκο Δένδια σύμφωνα με πληροφορίες να θίγει και το συγκεκριμένο ζήτημα και να ζητά επιμόνως τη σύγκληση της Ολομέλειας για το θέμα της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής.

Η ΝΔ με την πρότασή της που κατατέθηκε στις 30 Μαρτίου ζητούσε τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του 3ου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Παράλληλα, η εξεταστική θα διερευνούσε την ύπαρξη “σχεδίου” εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, “κουρέματος” των ομολόγων που διακρατούσε η ΕΚΤ και εισβολής στο Νομισματοκοπείο και αν το σχέδιο που δήλωσαν ότι προετοίμαζαν υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής ο Νίκος Δένδιας που γίνεται με εξουσιοδότηση του προέδρου της ΝΔ, θα αναφερθεί και στα ζητήματα υποβάθμισης του Κοινοβουλίου, όπως αυτά διατυπώθηκαν στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2016.

Μετά το τέλος της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις από τον Νίκο Δένδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ