Μητσοτάκης από ΔΕΘ για ακρίβεια: Το σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβό
Ανανεώθηκε:
«Η αλήθεια είναι ότι το σούπερ μάρκετ είναι πολύ ακριβό» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην 87η ΔΕΘ για την ακρίβεια, παραδεχόμενος πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό νοικοκυριό.
Διευκρίνησε δε, πως «η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο αλλά και αυτό δεν είναι δικαιολογία».
«Αντιμετωπίζεται πρόσκαιρα με βοηθήματα και επιδόματα ώστε συγκυριακά να βοηθήσουμε τους πολιτες» πρόσθεσε.
Παράλληλα, σημείωσε πως η λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα είναι η «σταθερή μόνιμη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος» κάτι το οποίο «τώρα γίνεται με την αύξηση των μισθών».
Θα πολεμήσουμε την αισχροκέρδεια με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα
Στο ίδιο πλαίσιο, μιλώντας για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, τόνισε πως η κυβέρνηση θα πολεμήσει την αισχροκέρδεια με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα.
«Εάν δεν συγκλίνουμε με την ΕΕ, πάντα θα είναι δικαιολογημένη η ανησυχία πως έχουμε μισθούς Ελλάδος και τιμές Ευρώπης» ανέφερε.
Να τσακίσουμε όποιον πάει να «πατήσει» σε αυτό που έγινε στη Θεσσαλία
«Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να δούμε αν οι αυξήσεις που γίνονται είναι πράγματι δικαιολογημένες, όπως για παράδειγμα στα οπωροκηπευτικά» πρόσθεσε.
«Αν καποιος πάει να πατήσει σε αυτό που έγινε στη Θεσσαλία για να αυξήσει τις τιμές πρέπει να τον βρούμε και να τον τσακίσουμε» ξεκαθάρισε.
«Η προσπάθεια αυτή απαιτεί συγκρούσεις που είμαι διατεθειμένος να κάνω».
Την ίδια στιγμή στέλνει «μήνυμα» στην αγορά πως το κράτος θα είναι αμείλικτο ανεξάρτητα «πόσο μεγάλος είσαι».
Τραμπ: Θα δούμε τι θα γίνει με τη Γροιλανδία - Δεν μπορώ να βασιστώ στη Δανία
23:39
«Μια νέα πολιτική εποχή» ανεκτικότητας ξεκινά στη χώρα, λέει η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας
23:38
ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ: Το Ιράν στο στόχαστρο: Θέμα ωρών η αμερικανική επίθεση - Εγκαταλείπουν την περιοχή οι Δυτικοί
23:26
Γιατί η Γροιλανδία είναι χρήσιμη, αλλά όχι ζωτικής σημασίας για την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ;
23:14