ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος δημοψηφίσματος: Κορυφαία στιγμή για την ελληνική κοινωνία, λέει ο Σκουρλέτης

Επέτειος δημοψηφίσματος: Κορυφαία στιγμή για την ελληνική κοινωνία, λέει ο Σκουρλέτης
Πάνος Σκουρλέτης Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την πεποίθησή του ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που διεξήχθη πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ανάγκασε τους δανειστές να δεχθούν ως συνομιλητή τους τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Το δημοψήφισμα ήταν μια κορυφαία στιγμή για την ελληνική κοινωνία. Αν δεν υπήρχε αυτό το 61%, πολύ φοβάμαι ότι οι ακραίες φωνές εντός της Ευρώπης, ενδεχομένως, να είχαν βάλει μπρος το σχέδιο του Grexit», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μιλώντας στον Real FM ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι το «Όχι» στο δημοψήφισμα «ουσιαστικά, ανάγκασε την πλευρά των δανειστών να αποδεχθεί ως συνομιλητή και τελικά αυτόν που θα υπέγραφε τη συμφωνία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα -δεν είχαν πεισθεί όλοι γι΄αυτό».

«Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό το αποτέλεσμα της συμφωνίας και το τι έχει ακολουθήσει με τα καλά του και τα κακά του», επεσήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε και τη δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου ότι οι αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ περί σχεδίου Β του Βαρουφάκη, κάνουν πιο επιτακτική τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής γι’ αυτήν την περίοδο, λέγοντας: «πόσο πολιτική αξία μπορεί να έχει μία τέτοια δήλωση; Νομίζω καμία. Έχει υπάρξει η ίδια η πραγματικότητα, η οποία έχει πλέον διαλύσει οποιεσδήποτε αναφορές, νύξεις ή σκέψεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ