ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος δημοψηφίσματος: Επίθεση ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα

Επέτειος δημοψηφίσματος: Επίθεση ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα
Γιώργος Κουμουτσάκος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγορεί προσωπικά πως γνώριζε για τα σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ εξαπέλυσε η ΝΔ, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα, το οποίο στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν ως παρωδία.

«Ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, όταν ένα μέλος ή περισσότερα, προδιαγράφουν τέτοιας κλίμακας σχέδια για τη χώρα, αν δεν τα γνωρίζει δεν μπορεί να λέει ότι κυβερνά. Αν τα γνωριζει τότε είναι συνυπεύθυνος. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε και γνώριζε καλά» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως το δημοψήφισμα αποτελεί «μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας» καθώς και «έγκλημα εις βάρος του λαού».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συγκλονιστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αρνείται να συζητήσει το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΝΔ αποδεικνύεται πως η απόφαση για το δημοψήφισμα στοίχισε στη χώρα και τους πολίτες περισσότερα από 70 δις ευρώ. Οπως είπε, το δημόσιο έχασε 25 δις ευρώ, χάθηκαν σοβαρές επενδύσεις, χάθηκαν 21 δις από το γεγονός ότι η οικονομία παραμένει στην ύφεση, ενώ έκανε λόγο για απώλεια 21 δις ευρώ του ΑΕΠ, 5000 ευρώ για καθε νοικοκυριό, μειώσεις 3 δις από εισπράξεις από τη ναυτιλία, μείωση στις εξαγωγές κατά 1,7 δις ευρώ ενώ τα λουκέτα στο α εξάμηνο του 16 αυξήθηκαν κατά 42%.

Σύμφωνα με τη ΝΔ το δημοψήφισμα προκάλεσε τεράστια ζημιά στη χώρα καθώς στα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται και τα μέτρα λιτότητας αλλά και ο κόφτης που, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο μπορεί να φτάσουν και τα 17 δις ευρώ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ οι ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού είναι τεράστιες καθώς όπως είπε γνώριζαν στην κυβέρνηση πως θα έσερναν τη χώρα εκτός προγράμματος με καταστροφικές συνέπειες.

«Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας στις 30 Νοεμβρίου του 11 όταν ετέθη θέμα δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου έλεγε πως αν επιχειρήσει να θέσει τέτοια ζητήματα η κατάρρευση θα είναι γεγονός».

Ο κ. Κουμουτσάκος παρουσίασε δηλώσεις και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην κυβέρνηση γνώριζαν τις αρνητικές επιπτώσεις από το δημοψήφισμα όπως τη συνάντηση που είχαν οι κκ Δραγασάκης και Τσακαλώτος με τον Μάριο Ντράγκι αλλά και συνεντεύξεις του κ. Βαρουφάκη ο οποίος και εκτιμούσε πως «χωρίς μνημόνιο το πρόγραμμα θα καταρρεύσει».

Μάλιστα στη ΝΔ στέκονται και στη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι «προφανώς γνώριζαν» ότι θα κλείσουν οι τράπεζες.«Ολα αυτά είναι στοιχεία που θα απασχολήσουν την εξεταστική επιτροπή. Η σημερινή μερα είναι μια θλιβερή επέτειος. Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και από ενα έγκλημα που διαπράχθηκε συνειδητά εις βάρος του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ