ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις για το «η απεργία απέτυχε» του Άδωνι Γεωργιάδη

Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις για το «η απεργία απέτυχε» του Άδωνι Γεωργιάδη
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του εργασιακού νομοσχεδίου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας και βουλευτές της Αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του μίλησε για αποτυχία της απεργίας, ανέφερε ότι αυτοί που απήργησαν είναι επαγγελματίες απεργοί, ενώ οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

«Τα πρώτα αποτελέσματα από την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία λένε ότι σε 9.000 εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά σχολεία στη χώρα απήργησαν από 12 έως 30 άτομα το μέγιστο. Λειτούργησαν όλα τα σχολεία. Και μόνο τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ να πείσουν ούτε έναν συνάδελφό τους που δεν είναι μέλος του ΔΣ. Όταν ο συνδικαλισμός με καπιταλιστική οργάνωση φτάνει σε τέτοιο βαθμό απαξίωσης και αδιαφορίας από τα μέλη της αυτό αργά η γρήγορα οδηγεί σε απορρύθμιση του συστήματος διότι χρειάζεται ο συνδικαλισμός για να βοηθάει τους εργαζόμενους στην διεκδίκηση των πραγματικών τους αιτημάτων. Τί γίνεται όμως. Επειδή ο συνδικαλισμός κάνει απεργία για ψύλλου πήδημα, χωρίς να θέλει το Σώμα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, κάθε μέρα απαξιώνεται όλο και περισσότερο και φτάνουμε σήμερα να μην έχει κλείσει ούτε ένα ιδιωτικό σχολείο», ήταν η πρώτη «ατάκα» του υπουργού Εργασίας που προκάλεσε θύελλα σφοδρών αντιδράσεων από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης.

«Είναι δυνατόν να λέτε ότι καταργεί το 8ωρο και το πενθήμερο και ενώ γίνεται αυτό κατά την γνώμη σας δεν υπάρχει ένας εργαζόμενος να απεργεί. Πόσο φρικώδες θα ήταν για την κοινωνία μας χωρίς να αντιδρούν οι εργαζόμενοι; Αυτό θα σήμαινε ότι η κοινωνία είναι σε βαθιά ύπνωση.

Είναι αυτή η παλλαϊκή αντίδραση για ένα νομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο και το πενθήμερο;

Άρα ή η κοινωνία είναι σε βαθύ ύπνο ή δεν καταργείται το οκτάωρο και το πενθήμερο συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το σημερινό νομοσχέδιο αφορά το υπουργείο Εργασίας το οποίο δεν μπορεί να νομοθετήσει για τους δημόσιους υπαλλήλους. Η δικαιοδοσία είναι στον υπουργό Εσωτερικών. Άρα εγώ και να ήθελα δεν θα μπορούσα να νομοθετήσω για το Δημόσιο. Ποιό είναι όργανο που εκπροσωπεί τους ιδιώτες εργαζόμενους; Η ΓΣΕΕ δεν απεργεί. Οχι. Απεργεί η ΑΔΕΔΥ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων. Αφορά αυτό το νομοσχέδιο τους δημοσίους υπαλλήλους; Οχι. Γιατί απεργεί η ΑΔΕΔΥ σήμερα; Ουδείς γνωρίζει. Όσο για την ΟΛΜΕ είδαν ότι γίνεται απεργία και συμμετείχαν. Είδαν το φως και μπήκαν», είπε σε άλλη αποστροφή του λόγου οδηγώντας σε νέα αντίδραση τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.


Και παρότι ο κ. Γεωργιάδης εξαίρεσε τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, λέγοντας πως ήταν αξιοπρεπείς, μια «μπηχτή» ότι αυτές εναντίον των ταυτοτήτων είχαν διπλάσιο κόσμο και η κατηγορία του «αυτό πρέπει να σας απασχολήσει, τόσο ρεζίλι έχετε γίνει», προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΚΚΕ.

«Το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά φιλεργατικό. Γι αυτό ούτε ένα σωματείο εργαζόμενων δεν έχει βγάλει ούτε Δελτίο Τύπου. Δείξτε μου ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Γιατί οι ίδιοι οι εργάτες δεν απήργησαν. Δεν απήργησαν διότι διάβασαν το νομοσχέδιο απεναντίας από τους τους πολιτικούς μου αντιπάλους και τους συνδικαλιστές της συμφοράς. Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει», είπε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος απευθύνθηκε προς το ΚΚΕ λέγοντας πως είναι καλές οι θεωρίες αλλά υπάρχει και η πραγματική ζωή και καλό είναι να μιλάει κανείς επί της πραγματικότητας και όχι με τσιτάτα, ενώ από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΚΚΕ απάντησαν ότι η απεργία δεν πέτυχε λόγω δικαστικών αποφάσεων και του εκφοβισμού, που επικράτησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ