ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης - Αχτσιόγλου: Ντιμπέιτ εξ αποστάσεως με εκατέρωθεν αιχμές

Κασσελάκης - Αχτσιόγλου: Ντιμπέιτ εξ αποστάσεως με εκατέρωθεν αιχμές
Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Μαίνεται ο «πόλεμος» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τους δύο υποψήφιους προέδρους να επιδίδονται σε ένα ντιμπέιτ εξ αποστάσεως, αφήνοντας εκατέρωθεν αιχμές. 

«Έχω πολιτικό σχέδιο και εμπειρία. Η ουσία της πολιτικής μετράει, πρέπει να εμπιστευόμαστε τα στοιχεία και όχι στα τυφλά κάποιον που λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον αντίπαλό της στην προεδρία.

Ξεκαθάρισε μεν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αξιοποιηθεί την επόμενη μέρα, όμως τον κάλεσε να καταδικάσει τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του.

«Αρθρογραφούσε και άφηνε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε μεταξύ άλλων η Εφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας πριν από λίγο στο Αιγάλεω ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε ότι έχει πολιτικές προτάσεις.

Σημείωσε με νόημα ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκσυγχρονιστεί, καθώς τα κομματικά στεγανά πολλές φορές βάζουν εμπόδια στην αυτοοργάνωση των μελών του.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι υπήρξε παρέμβαση από τους γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη που ζητούν να σταματήσουν οι σεξιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις καθώς και τα fake news.

«Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, ιδίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν ενταθεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, τα fake news, οι ύβρεις. Φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον χώρο μας, ούτε με την παράδοση της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της Δημοκρατικής Παράταξης. Φαινόμενα που ζημιώνουν όλους κι όλες μας. Το ίδιο το κόμμα, αλλά και τους συνυποψήφιους για την προεδρία», αναφέρουν στη δήλωσή τους.

«Πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Είναι αναγκαίο να επικρατήσει ο πολιτισμένος διάλογος, η νηφαλιότητα και το αίσθημα ευθύνης, όπως και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη. Δεν πρέπει ούτε λεπτό να ξεχνάμε ότι αντίπαλός μας, είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Γιατί, παρά τις διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις, όλοι κι όλες στον ΣΥΡΙΖΑ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, τις ίδιες ιδέες, τον ίδιο στόχο. Έχουμε μια ιστορική ευθύνη απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, αλλά και απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Προχωράμε ενωμένοι μπροστά, απομονώνουμε τις ακραίες φωνές και μετατρέπουμε την Κυριακή σε ημέρα γιορτής για τη Δημοκρατία, ημέρα εκκίνησης της απαλλαγής μας από την κυβέρνηση της Δεξιάς» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ