ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Από αύριο προχωράμε μαζί»

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Από αύριο προχωράμε μαζί»
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Από αύριο προχωράμε μαζί», τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις εσωκομματικές εκλογές στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο, το πρωί η κάλπη ήταν άδεια και όλα κρίνονται σήμερα. Οι χιλιάδες κόσμου είναι ο εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι χιλιάδες κόσμου είναι ο εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι τις 11:30 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες.

Οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν στις 08:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 20:00 το βράδυ.

Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία διεκδικεί επίσης την ηγεσία, άσκησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω.

Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία:

1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή 'Αδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ