ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε ως αριστερό κόμμα

Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε ως αριστερό κόμμα
Eurokinissi

Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα σήμανε η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία επισήμανε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέλιος Κούλογλου.

«Αυτό που έγινε πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις σχολές Πολιτικής Επιστήμης στον κόσμο και δεν πιστεύω να ξαναγίνει και έγινε γιατί υπήρχε μια πολύ βαθιά κρίση μες στον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα μια εκφυλιστική κατάσταση στην ιδεολογία. Είχαν χαθεί όλες οι αναφορές στην Αριστερά και κάποιος που ήρθε και υποσχέθηκε πως θα κερδίσει τον Μητσοτάκη, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα», σχολίασε αρχικά ο κ. Κούλογλου στο OPEN.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον ξέραμε ως αριστερό κόμμα, τελείωσε. Στην πραγματικότητα είναι ένα καινούριο κόμμα που διατηρεί το brand name, τα γραφεία, τα ΜΜΕ, την κρατική επιδότηση αλλά είναι ένα καινούριο κόμμα, το οποίο θα πρέπει να δούμε αν αυτό που κάνει είναι ένα άλμα προς τα εμπρός ή ένα άλμα στο κενό», πρόσθεσε.

«Από τις χθεσινές δηλώσεις Κασσελάκη δεν άκουσα τη λέξη 'Αριστερά'».

«Η επόμενη μέρα εξαρτάται από τις κινήσεις των πρωταγωνιστών και κυρίως του κ. Κασσελάκη. Υπάρχουν δύο εκδοχές κατά τη γνώμη μου: Η μία να προσπαθήσει να προσεταιριστεί τους ηττημένους, έτσι ώστε να αποφευχθούν τριγμοί γιατί η κατάσταση είναι εύθραυστη. Η άλλη είναι λόγω της νίκης του να κερδίσει εκείνα τα όργανα που δεν έχει την πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως την Πολιτική Γραμματεία, οπότε τότε θα έχουμε εξελίξεις.

Από τις χθεσινές δηλώσεις Κασσελάκη δεν άκουσα τη λέξη 'Αριστερά' και δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι μια μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, από ροκ συγκρότημα έγινε ελαφρά ποπ. Αν θα καταφέρει να κερδίσει τον Κυρ. Μητσοτάκη, είναι ερώτημα.

Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του, έχει πολλά πράγματα να αντιμετωπίσει. Πρέπει να δώσει εξετάσεις. Πιστεύω στις πρώτες δημοσκοπήσεις θα πάει καλά πάντως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ