ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Το Κοινοβούλιο πήρε την απόφαση για 4 κανάλια, όχι ο κ. Παππάς

Σπίρτζης: Το Κοινοβούλιο πήρε την απόφαση για 4 κανάλια, όχι ο κ. Παππάς
Χρήστος Σπίρτζης (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην ιδιωτική τηλεόραση, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, μίλησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ενώ για άλλη μια φορά εξαπέλυσε επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία στη χώρα», είπε ο κ. Σπίρτζης, ξεκαθαρίζοντας ότι το Κοινοβούλιο και όχι ο κ. Παππάς, πήρε την απόφαση για τα τέσσερα κανάλια.

Σε ό,τι αφορά την επιστολή της Κομισιόν ισχυρίστηκε ότι «έγινε καταγγελία και λόμπινγκ στις Βρυξέλλες», σημειώνοντας πάντως, πως η Επιτροπή κάνει άριστα τη δουλειά της.

«Ότι καταγγελία και να κάνουν εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην προστατέψουμε την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών σημειώνοντας πως «στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότηση στο τέλος Αυγούστου», κάνοντας παράλληλα λόγο για «κανάλια που θα λειτουργούν με συγκεκριμένη δεοντολογία και θα είναι νόμιμα».

Ξεκαθάρισε ακόμη πως το εύρος των συχνοτήτων το αποφασίζει το κράτος και η κυβέρνηση διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αδειοδότηση, σημειώνοντας πως «από τις 11 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, όσοι πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν στη δεύτερη φάση και όσοι θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν άδεια, με τελευταίο κριτήριο το τίμημα. Προαπαιτούμενα είναι η φορολογική, και ασφαλιστική ενημερότητα, να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές».

Νέες βολές κατά ΤΑΙΠΕΔ

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης έστρεψε τα βέλη του και εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας πως «δεν το νοιάζει πόσο θα πουλήσει τη δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει... Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ