ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για ελληνικό δημοψήφισμα και brexit

Κόντρα για ελληνικό δημοψήφισμα και brexit
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πάνω στο τραπέζι παραμένει για την κυβέρνηση η διενέργεια δημοψηφισμάτων με τον Νίκο Φίλη να αναφέρει ότι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία συνιστά «την τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας».

«Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα είμαστε υπερήφανοι που ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να παρέμβει σε μια οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης. Το όχι παραμένει και ο ελληνικός λαός θα καλείται να λέει τη γνώμη του όποτε κριθεί αναγκαίο. Θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας πως σε διαφορετική περίπτωση τα αδιέξοδα θα είναι μεγαλύτερα.

Υπέρ της διενέργειας δημοψηφισμάτων τάχθηκε από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος, που σχολιάζοντας τα όσα αποκαλυπτικά είδαν το φως της δημοσιότητας για το Plan B που εκπονούσε ομάδα υπό τον Γκαλμπρέϊθ υπό άκρα μυστικότητα, είπε πως «μια κυβέρνηση πρέπει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να έχει σχέδιο Β. Το τι θα είναι αυτό το σχέδιο βέβαια είναι μια άλλη υπόθεση».

Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης που εξέφρασε την απορία του για τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, σχολίασε πως οι Βρετανοί «υπέκυψαν σε ανόητους πολιτικούς που αφού πέτυχαν το στόχο τους την κοπάνησαν σαν τα ποντίκια», ενώ στην Ελλάδα όπως είπε, αντί παραίτηση, είχαμε κυβίστηση αλλά και ένα νέο πρόγραμμα με υπερβολικούς φόρους αλλά και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο διηνεκές. «Δεν ξέρω ποια είναι το καλύτερο. Η παραίτηση ή η κυβίστηση. Ξέρω όμως ότι ο λαϊκισμός παρασύρει τους λαούς σε αδιέξοδα που οι ίδιοι μετανιώνουν αργότερα», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ