ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δεν είναι πρόβλημα η απουσία μου από τη Βουλή - Βεβαίως και είμαι αριστερός

Κασσελάκης: Δεν είναι πρόβλημα η απουσία μου από τη Βουλή - Βεβαίως και είμαι αριστερός

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μετά την εκλογή στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του STAR, ο Στέφανος Κασελάκης υποστήριξε ότι το γεγονός πως δεν είναι βουλευτής δεν αποτελεί πρόβλημα.

«Δεν είναι πρόβλημα», τόνισε «Θα ήταν σα να λέμε ότι οι μόνοι που μπορούν να είναι ηγέτες μιας παράταξης είναι μόνο όσοι είναι στη Βουλή»είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ θα είμαι με τον κόσμο και θα φέρουμε τη δική μας κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στον κόσμο» συμπλήρωσε.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να προτείνουμε λύσεις. Δε θα περιμένουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές. Από τώρα θα χτίζουμε με τις κοινωνία τις μεταρρυθμίσεις».

Σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέας αν νιώθει αριστερός, απάντησε: «Τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα. Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο μου. Βεβαίως και είμαι αριστερός και όταν πήγα στη Μακρόνησο με τον ναύαρχο Αποστολάκη, αναρωτήθηκα γιατί παιδιά δεν έχουν δει αυτό το νησί. Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής και πολιτική, με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο».

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους με νέες νοοτροπίες» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτηση για το αν θέλει νέο «αίμα» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος είπε ότι τόλμησε την υποψηφιότητά του, γιατί του το ζητούσε ο κόσμος. «Από τις ιδέες μου και τις θέσεις μου προέκυψε η υποψηφιότητά μου» είπε, αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψηφίους του για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχω συμπράξει με ξένα πανεπιστήμια. Έχω πάει κι εγώ. Μπορούμε να το κάνουμε»

«Είναι πολλοί λόγοι που ένα κόμμα έχασε την μισή του δύναμη. Εγώ δεν πιστεύω στην απλή αναλογική… Η παράταξη δεν πρέπει μόνο να είναι ενωμένη αλλά να μεγεθυνθεί.Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Θέλω ο νέος κόσμος να γίνουν μέλη που θα συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής» είπε.

«Θα σεβαστώ το καταστατικό. Τα μέλη του κόμματος πρέπει να συμμετέχουν. Να μην είναι μια διαδικασία από τη βουλή και τους φορείς που καθορίζει την πολιτική του κόμματος… Τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Προβλήματα που τα μαθαίνουμε από την κοινωνία όχι να παριστάνουμε ότι ξέρουμε τις λύσεις. Αυτό είναι αλαζονεία».

Έχω ζητήσει δύο φορές από τον Φίλη να τον δω

Όσο για την εσωκομματική αντιπολίτευση και τις αιχμηρές δηλώσεις στελεχών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει θέση για οργή. Από κει και πέρα όλοι να είμαστε νηφάλιοι. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη πρέπει να έχουμε σύνεση και ηρεμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί για να γίνουμε κυβέρνηση».

«Έχω ζητήσει δύο φορές από τον κύριο Φίλη να τον δω από κοντά. Είπε θα έρθε. Εγώ ξεσκονίζω, εδώ είμαι. Η Αριστερά είναι συντροφικότητα. Δείξτε συντροφικότητα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στο κόμμα, απάντησε:

«Εγώ ασχολούμαι με τον κόσμο. Το κόμμα είναι για τον πολίτη. Ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ο ιδιόκτητης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του κόμματος».

«Θα πάω στρατιώτης. Είναι τιμή μου»

Για εθνικά θέματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ο διάλογος μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία είναι ευπρόσδεκτος. Είναι καλό ότι έχουν μειωθεί οι παραβιάσεις. Αλλά η συζήτηση στη Χάγη πρέπει να είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ. Για κανένα άλλο ζήτημα. Η αποστρατικοποίηση των νησιών είναι κόκκινη γραμμή. Πρεσβεύω την πατριωτική αριστερά».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να πάει φαντάρος, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε:

«Θα πάω στρατιώτης. Είναι τιμή μου να επιστρέφω στην πατρίδα μου και να την υπηρετώ… Θα πάω σύντομα. Εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε μία σειρά. Θα ήθελα να είναι δυνατόν, να πάω σε ακριτικό νησί! Λέω όπου πάμε για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε άρα είμαι ενθουσιασμένος για τη στρατιωτική μου θητεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ