ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Αποστολίδης: Η Κορώνη να καταστεί πρότυπο δημοτικής ενότητας

Γιώργος Αποστολίδης: Η Κορώνη να καταστεί πρότυπο δημοτικής ενότητας
Η Κορώνη EUROKINISSI

Στις 8 Οκτώβρη γίνονται οι αυτοδιοικητικές (δημοτικές και περιφερειακές) εκλογές, που, κατά τη γνώμη μου είναι σπουδαιότερες από τις αντίστοιχες Εθνικές λόγω της αμεσότητας του πολίτη με τις τοπικές αρχές.

Στα πλαίσια αυτά θέτω υποψηφιότητα για το δημοτικό συμβούλιο (γενικό ψηφοδέλτιο) με το συνδυασμό ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Καρβέλα με μοναδικό γνώμονα την δεδηλωμένη έμπρακτα αγάπη μου για την ευρύτερη περιοχή και απόφασή μου, με τις γνώσεις και την εμπειρία μου (υπήρξα αρκετά χρόνια κοινοτικός και δημοτικός σύμβουλος Κορώνης) να συμβάλλω στην ανάπτυξη της περιοχής και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του δήμου μας.

Χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο καταθέτω ορισμένες πρώτες σκέψεις, που αφορούν τα προβλήματα της δημοτικής ενότητας Κορώνης και των κατοίκων της, προτείνω ρεαλιστικές λύσεις για την ανάπτυξή της και την ευημερία των κατοίκων της και καλώ όλους, ακόμα και τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών, να αγωνιστούμε μαζί για την επίτευξη αυτού του κοινού σκοπού και τη λύση των προβλημάτων της δημοτικής ενότητάς μας.

Τα προβλήματα, ο τρόπος και οι δράσεις για τη λύση τους είναι οι παρακάτω:

  • Άμεση κατασκευή και παράδοση το συντομώτερο στη κυκλοφορία του οδικού άξονα Ριζόμυλου – Κορώνης, με την άμεση αποπεράτωση της παράκαμψης του Πεταλιδίου και τις ανάλογες παρακάμψεις στους Χράνους, Άγιο Ανδρέα, Βουνάρια, Χαρακοπιό, χωρίς να θίγονται μ΄οποιονδήποτε τρόπο τα χωριά που ο δρόμος θα παρακάμψει και επαρκή σύνδεση μ΄αυτά.
  • Αυστηρή τήρηση των συμβάσεων για την γρηγορότερη κατασκευή, αποπεράτωση και λειτουργία της αποχέτευσης και του Βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης. Στο έργο αυτό πρέπει οπωσδήποτε ν΄ενταχθούν η αποχέτευση των Κόμπων, του Χαρακοποιού, της Χρυσοκελλαριάς, της Ασίνης και των Λειβαδακίων. Οι τοπικές κοινότητες των Βουναρίων και της Φαλάνθης θ΄εξυπηρετηθούν από τον βιολογικό του Αγίου Ανδρέα δια μέσω της διαδημοτικής συνεργασίας, οι τοπικές κοινότητες Υάμειας, του Καπλανίου και του Ακριτοχωρίου από τον βιολογικό της Φοινικούντας που ήδη λειτουργεί, η δε δημοτική κοινότητα Βασιλιτσίου με την λειτουργία της αποχέτευσης που υπάρχει και την άμεση (ήδη καθυστερημένη) αγορά οικοπέδου για την κατάληξη και επεξεργασία των λυμάτων. Χρησιμοποίηση των προϊόντων του για λίπανση και άρδευση της περιοχής. Αυστηρή τήρηση της μελέτης και η προστασία της περιοχής «Μεμί» από ενδεχόμενες αστοχίες του.
  • Άμεση ενίσχυση του ιατρείου της Κορώνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμός του με σύγχρονα μηχανήματα και συνεχή λειτουργία του σε 24ωρη βάση με ανάλογη μόνιμη στάθμευση ασθενοφόρου. Άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα, έτσι όπως έχουν υποσχεθεί, που θ΄αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πρωτοβάθμιας υγείας σ΄όλη τη νοτιοανατολική Πυλία, με τη λειτουργία Υποσταθμού του ΕΚΑΒ, έτσι όπως έχει αποφασιστεί από την Περιφέρεια στη Κορώνη.
  • Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ που ουσιαστικά μηδενίζουν την εκτός σχεδίου δόμηση και για την ανάπτυξη της περιοχής, θα πρέπει όλα οι κοινόχρηστοι δρόμοι που, δεν είναι μέχρι σήμερα επίσημα επαρχιακοί και οδηγούν είτε από κοινότητα σε κοινότητα, είτε προς παραλίες, είτε προς υδραγωγεία ή πηγές, είτε προς κοιμητήρια μετά από πρόταση των τοπικών συμβουλίων ή του δημοτικού συμβουλίου και απόφαση της περιφέρειας να χαρακτηριστούν επίσημα ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ έτσι ώστε οι παρόδιοι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν αυτά πρόσοψη 25 μέτρων σ΄αυτόν και είναι αυτοτελή και ανεξάρτητα άνω των τεσσάρων στρεμμάτων πρό του 1973 (ισχύ του ΓΟΚ) ν΄ωφεληθούν και να μπορούν να οικοδομήσουν. Λύση επίσης στο πρόβλημα αυτό θα δώσει η αναβίωση των παλιών οικισμών πρό του 1923 Νιχώρι - Καραπατά, Παπάρα, Λυμπέου, Κουφοσαρατσά, Μπλανέϊκα και μετά από εμπεριστατωμένη χωροταξική, περιβαλλοντική και πολεοδομική μελέτη που περιλαμβάνει και τη μελέτη ενδεχόμενων αρχαιοτήτων, εκεί όπου υπάρχει πυκνή δόμηση δημιουργία νέων οικισμών όπως «Άγιος Νεκτάριος –Σαράντου, «Μεμί» στη Κορώνη, «Λακκούλες –Κουφοκότρωνα», «Άγιος Ηλίας-Καλαμάκι» στο Βασιλίτσι, «Τσαπί» στη Χρυσοκελλαριά, «Λόύτσα» το Ακριτοχώρι και «Κοτρωνάκια» στο Χαρακοπιό προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της.
  • Άμεση αποπεράτωση του Γυμνασίου –Λυκείου Κορώνης στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου με την επιτάχυνση των εργασιών μεταφοράς του στο χώρο αυτό και απελευθέρωση του χώρου του σημερινού Γυμνασίου –Λυκείου με τη κατασκευή σύγχρονης πλατείας με πράσινο και διατήρηση των έξι (6) ισογείων τάξεων με ανακατασκευή τους για την μεταφορά στα κτίρια αυτά όλων των δημόσιων υπηρεσιών με ταυτόχρονη ωφέλεια του Ελληνικού Δημοσίου από τη μη πληρωμή μισθωμάτων.
  • Είσοδος της Κορώνης με ταυτόχρονη λύση του οξύτατου κυκλοφοριακού προβλήματος. Η κατασκευή της νέας εισόδου θ΄αρχίσει με κλίση σιγά –σιγά από το ρέμμα του Σαράντου, θα κατέβει ανάμεσα στο Ταμπακαριό και το σπίτι του Κούτελα δια μέσω του ακινήτου του Παντελόπουλου και θα καταλήξει στη βορειοδυτική γωνία του Γυμνασίου, χωρίς να καταργείται ή να θίγεται μ΄ οποιονδήποτε τρόπο, ο ήδη υπάρχων επαρχιακός δρόμος. Το έργο αυτό θα προφυλάξει τα σπίτια και θα εξασφαλίσει την άνετη πρόσβαση των πολιτών της περιοχής «Αρτάκι» από τις αντίξοες συνθήκες τους χειμερινούς μήνες και θα προσφέρει μετά το σχετικό μπάζωμα αρκετές θέσεις στάθμευσης.
  • Άμεση επέκταση του μώλου τουλάχιστον κατά 80 μέτρα δυτικά προς το Αρτάκι για το κόψιμο του βοριά και τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών των ψαράδων (επαγγελματιών και ερασιτεχνών).
  • Κατασκευή μαρίνας τουλάχιστον 80 μέτρων βόρεια από τη δέστρα (κολωνάκι) που είναι μπροστά από το καφενείο του Βαρβουτσή, για την εξυπηρέτηση των διαφόρων σκαφών που ελλιμενίζονται στη Κορώνη, με ταυτόχρονη εκβάθυνση του λιμανιού, έτσι ώστε να ελλιμενίζονται μεγαλύτερα σκάφη. Η μαρίνα αυτή εκτός των άλλων θ΄εξασφαλίζει τον περίπατο των κατοίκων και των επισκεπτών της Κορώνης, με απόλαυση την πανοραμική και απαράμιλλη θέα του οικισμού της Κορώνης και θα προστατέψει τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης από τον ενοχλητικό μαϊστρο τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Προβολή, ανάδειξη και συντήρηση του Ενετικού Κάστρου της Κορώνης, με την απελευθέρωση των χωμάτων και τη προσβασιμότητα στο βόρειο μπιτσιχανέ (σήμερα παραμένει παράδοξα ανενεργός) και άμεσων έργων στατικότητας στο νότιο μπιτσιχανέ, όπου παρουσιάζονται επικίνδυνες ρωγμές και διαβρώσεις από τους σεισμούς και τις καιρικές συνθήκες.
  • Επισκευή και συντήρηση μ΄εξασφάλιση προσβασιμότητας των πύργων –παρατηρητηρίων στον Μπούργο (Ανεμόμυλος) Κουλέ, Κουφοσαρατσά (εδώ πρέπει να γίνει αναστήλωση) και Καντούνι.
  • Ανάδειξη και προβολή του ιστορικού χώρου του Καστελίου (Βουνάρια) και των αρχαιοτήτων – μυκηναϊκών Τάφων στη Βίγλα Καπλανίου.
  • Καθαρισμός, κλάδεμα, ράντισμα και ανανέωση του αλσυλίου της Παναγίας σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία του Νομού.
  • Κατασκευή πεζόδρομου μετά την εύρεση της Παναγίας, συνέχιση σ΄επαφή με το νότιο μπιτσιχανέ, σύνδεσή του με την Λειβαδιά και τον ήδη κατασκευασμένο διάδρομο (πεζόδρομο) στη βόρεια πλευρά του Κάστρου και κατάληξή του στην Παραλία της Κορώνης. Εκτός από τον ειδυλλιακό περίπατο θα προσφέρει στήριξη και προστασία στο νότιο μπιτσιχανέ.
  • Ανάδειξη και ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής.

Τα ιερά προσκυνήματα της Παναγίας της Ελεήστριας, της Παναγίας Χρυσοκελλαριώτισσας και της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου προσφέρονται γι΄αυτό. Σημαντική έμφαση θα δώσει η θέση και η περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή στο Λιμάνι της Κορώνης, στη θάλασσα, με ανάλογες εκδηλώσεις κατά το πρότυπο της Ύδρας. Επίσης κατεπείγουσα πρόσβαση στο μοναστήρι «Γρεβιτσιανής», του οικισμού Χωματερού, που έχει πρόσφατα ανακαινίστει από την περιφέρεια με κονδύλια του ΕΣΠΑ, που έχει χαρακτηριστεί πολυπολιτισμική διαδρομή και το επισκέπτονται καθημερινά πολλοί τουρίστες.

  • Άμεση επισκευή και ανάλογος εκσυγχρονισμός του, απαράμιλλου διατηρητέου μνημείου – οικίας της Αθηνάς Ταρσούλη (Αξελού) στο Μώλο και η μετατροφπή του σε «πνευματικό κέντρο» της Κορώνης. Η επί τόσα χρόνια εγκατάλειψή του με κίνδυνο κατάρρευσής του από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές δείχνει την απαξία τους προς την Κορώνη και τους κατοίκους της και την αχαριστία στην οικογένεια των δωρητών, που προσβάλλει τη μνήμη τους.
  • Άμεση ενίσχυση της στατικότητας και τοποθέτηση στέγης στην Μυτιληνέϊο βιβλιοθήκη, ενίσχυσή της με βιβλία και σύγχρονα μέσα ακόμα και ηλεκτρονικά και ανακήρυξη της «ως Κέντρο Νεότητας» της Κορώνης.
  • Σ΄αυστηρά παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό, όπως είναι η Κορώνη, είναι απαράδεκτο στον κεντρικό ιστό του να υπάρχει άσφαλτος. Έτσι με την ευκαιρία κατασκευής της αποχέτευσης τουλάχιστον οι τρείς κεντρικοί δρόμοι της Τριγγέτα (παραλιακός δρόμος) Περικλή Ράλλη από οικία Λιβανά μέχρι το Μανιατάκειο Ίδρυμα και η Μαιζώνος από το Κακοσκάλι (είσοδος Κορώνης) μέχρι τη Μεγάλη Πόρτα στο Κάστρο και της Ελεήστριας από το κάτω (παλιό σχολείο) μέχρι την Είσοδο της Ελεήστριας και από τη διασταύρωση προς Ελεήστρια μέχρι τη διασταύρωση της Αρμένισσας (σπίτι Α. Παντελάκη), θα πρέπει η άσφαλτος ν΄αντικατασταθεί με πλακόστρωτο ή τουλάχιστον με σταμπωτό, αφού πρώτα περάσουν υπόγεια όλοι οι αγωγοί (αποχέτευσης, ύδρευσης, ΔΕΗ, ΟΤΕ, οπτικές ίνες κ.λ.π.).

Το τελευταίο τμήμα από την διασταύρωση της Ελεήστρας μέχρι τη διασταύρωση της Αρμένισσας πρέπει ν΄ονομαστεί σε οδό Νικηταρά, πρώτου φρούραρχου της Κορώνης από την απελευθέρωση.

  • Αναβάθμιση και ενίσχυση του φωτισμού στη μοναδική πλατεία της Κορώνης της πλατείας «Μώλου».
  • Η διατήρηση και η προστασία του αυστηρά διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού της Κορώνης. Σε συνεργασία, με τους ιδιοκτήτες, το Υπουργείο Πολιτισμού, από την εκμετάλλευση εθνικών και κοινοτικών πόρων άμεση τοποθέτηση σκεπής στ΄ελάχιστα σπίτια που έχουν ταράτσες και που μετρώνται στα δάκτυλα και αμαυρώνουν την ομορφιά του παραδοσιακού και διατηρητέου οικισμού.
  • Αποκάλυψη, ανάδειξη και λειτουργία των βενετσιάνικων βρύσεων επί της οδού Μαιζώνος από την είσοδο της Κορώνης (Κακοσκάλι) μέχρι την είσοδο του Κάστρου (Μεγάλη Πόρτα) με ταυτόχρονη ανακατασκευή των τριών κρηνών (ομοίων με της Μεθώνης) πίσω από τα σπίτια των Καπινιαραίων, δεξιά της Μεγάλης Πόρτας.
  • Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων τουλάχιστον σε δύο γλώσσες σ΄όλα τ΄αξιοθέατα του Κάστρου και τα μνημεία και παλιά διατηρητέα κτίρια εντός του οικισμού της Κορώνης, έτσι ώστε ο κάτοικος και ο επισκέπτης της Κορώνης να γνωρίζει που βρίσκεται και τι βλέπει.
  • Ίδρυση και λειτουργία σε συνεργασία με ιδιώτες ή ακόμα με τη σύσταση δημοτικής επιχείρησης πυθοποιϊας και αγγειοπλαστικής στα Βουνάρια, τους Κόμπους και το Χαρακοπιό εκεί όπου παλιότερα άνθιζε η κατασκευή και εμπορία τέτοιων ειδών σ΄ολη τη Μεσόγειο.
  • H καθιέρωση του Χαρακοπιού σε γεωργικό, εμπορικό κέντρο και η λειτουργία μουσείου αγροτιάς σ΄αυτό. Υπάρχει σχετική υποδομή από την αγορά του ελαιοτριβείου «Τσάκωνα» επί δημαρχοντίας Δημ. Βεργόπουλου.
  • Κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ κ.λ.π. στα όρια της δημοτικής ενότητας Κορώνης , ακόμα και με αγορά του σχετικού ακινήτου.
  • Κατασκευή πλατείας ακόμα και μ΄αγορά οικοπέδου στο Χαρακοπιό και στο μπαλκόνι της Κορώνης τα «Λειβαδάκια».
  • Επέκταση του ΠΟΠ του ελαιολάδου και των βρώσιμων ελιών όχι μόνο στη Δημοτική μας Ενότητα αλλά και σ΄όλο το δήμο και το Νομό Μεσσηνίας. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο το μέρος όπου κατάγεται η «Κορωνέϊκη» ελιά (γνωστή ποικιλία σ΄όλο τον κόσμο) να μην έχει ΠΟΠ. Επίσης εδώ θέλω να τονίσω ότι η χονδρολιά (Μπουράκλα) εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο κτήμα της Νικοκλέους στο Μουσουλί, γύρω στα 1208 μ.Χ. προφανώς φερμένη από τους Φράγκους στις Σταυροφορίες.
  • Άμεση βελτίωση της διαδημοτικής και δημοτικής οδοποιϊας σ΄όλο το δήμο μας και η λειτουργία λεωφορειακής γραμμής Κυπαρισσίας – Καλαμάτας δια μέσω Φιλιατρών – Γαργαλιάνων – Χώρας- Πύλου – Μεθώνης –Φοινικούντας- Κορώνης –Καλαμάτας και αντίστροφα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.
  • Ενίσχυση και προβολή του «διάπλου του Μεσσηνιακού» και ένταξή του στο αθλητικό καλεντάρι της διεθνούς Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου.
  • Ενίσχυση και προβολή μ΄αντίστοιχη ωφέλεια της μεσογειακής διατροφής και οργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων στη Κορώνη.
  • Άπλετη διαφάνεια στη λειτουργία και τις διαδικασίες του δήμου και κυρίως στα οικονομικά του. Κανένα έργο, καμμιά απ΄ευθείας ανάθεση ή προμήθεια του δήμου χωρίς νόμιμο διαγωνισμό. Τέρμα στα μπαλακόχαρτα και τα δεφτέρια.
  • Εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας όλων των δομών του δήμου μ΄ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμπεριλαμβανομένης της συλλογής των παραγώγων από τις αγροτικές εργασίες για παρασκευή βιομάζας και από αυτή βιοκαύσιμο και εξοικονόμηση πόρων που θα διατεθούν γι΄άλλους σκοπούς.
  • Άμεση ασφαλτόστρωση της περιμετρικής οδού στο Ακριτοχώρι.
  • Άμεση επαναφορά των «ξεχασμένων» ετήσιων Συνελεύσεων στις τοπικές κοινότητες.
  • Συμμετέχοντας ο δήμος στην Εθνική προσπάθεια επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος και καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, αυτός να καταβάλει εφ΄άπαξ ένα ικανό ποσό με τη γέννηση παιδιού από οικογένεια Ελλήνων μονίμων κατοίκων του δήμου ακόμα και αλλοδαπών που έχουν αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια.
  • Δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, άμεση μείωση στο 50% των δημοτικών τελών και εσόδων στους πολυτέκνους και τους ΑΜΕΑ. Το μέτρο αυτό μπορεί να επεκταθεί με ιδιαίτερη προσοχή και στους αποδεδειγμένα μακροχρόνια άνεργους.
  • Άμεση αξιοποίηση του χώρου της «Λάρκο» στη Φαλάνθη.
  • Αναβίωση του φυσικού εκτροφείου λαγών στο «Βενέτικο» για τον εμπλουτισμό με θηράματα της περιοχής ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Χαρακοπιού.

Αφήνω τελευταία τη καθημερινότητα στη δημοτική μας ενότητα και στο δήμο, η οποία είναι αυτονόητη και πρέπει ν΄εξυπηρετεί άμεσα το δημότη, χωρίς γραφειοκρατίες και κωλυσιεργίες. Η εξασφάλιση νερού για την υδροδότηση της περιοχής χωρίς καμμία διακοπή με συντήρηση και έλεγχο των πηγών της Τσουκνίδας, του Κεντρικού δικτύου (διαρροές), η τυχούσα αναγκαιότητα νέων γεωτρήσεων και σε τελευταία ανάλυση μονάδα αφαλάτωσης στη περιοχή στο κολπίσκο μετά τον Αράπη στο Μεμί είναι πρωταρχική υποχρέωση του δήμου.

  • Η αποκομιδή των σκουπιδιών σε καθημερινή βάση με την ανάπτηξη προγράμματος ανακύκλωσης με την τοποθέτηση ή ενίσχυση σχετικών κάδων σ’όλο το δήμο, το συχνό πλύσιμο των κάδων, η καθαριότητα όλων των τοπικών κοινοτήτων, η καθαριότητα των θαλασσών και των ακτών, η διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με τους φορείς της δημοτικής ενότητάς μας στηριζόμενη στην ιστορία, παράδοση και τα προϊόντα της και η άνετη αγροτική οδοποιϊα σ΄όλες τις κοινότητες, η στήριξη του εισοδήματος των δημοτών μας, η συμπαράσταση στους αγώνες της αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών και των δημοκρατικών κατακτήσεων της συμπολιτών μας, είναι αυταπόδεικτα από τους βασικούς και απαραίτητους άξονες της κανονικής λειτουργίας του δήμου.

Αγαπητέ συνδημότη,

Η υπόσχεση για υλοποίηση όλων των παραπάνω είναι προφανές ότι θ΄είναι κοροϊδία προς το πρόσωπό σας. Η μοναδική μας υπόσχεση προς εσάς είναι, ότι θα παλέψουμε μ΄όλες μας τις δυνάμεις και θα κάνουμε ανυποχώρητο αγώνα ν΄εξασφαλίσουμε διεκδικώντας τις ανάλογες παροχές από την Πολιτεία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αυτή κατά το Σύνταγμα δικαιούται, θα προσπαθήσουμε ν΄υλοποιήσουμε ω όσο το δυνατόν περισσότερα, αλλά δεν φτάνουμε μόνο εμείς. Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας, την δική σας συμμετοχή, τις δικές σας προτάσεις, κριτικές και τον δικό σας αγώνα για να καταστήσουμε όλοι μαζί τη Δ.Ε. Κορώνης πρότυπο δημοτικής ενότητας με κέντρο την «Αρχόντισσα του Μεσσηνιακού» τη Κορώνη, όπως την αποκαλούσε ο συμπατριώτης μας ποιητής Παναγιώτης Γλυφός (Λαχανάς), την οποία πρέπει ν΄αναβαθμίσουμε σ΄ «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ τουλάχιστον της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» στο δήμο ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ με τεράστιες αντικειμενικά προοπτικές.

Ο Γιώργος Αγγ. Αποστολίδης, είναι Δικηγόρος και Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ