Ψηλά βάζει τον πήχη των αυτοδιοικητικών η ΝΔ – Ποιες περιφέρειες θέλει από τον α' γύρο
Ψηλά βάζει τον πήχη των αυτοδιοικητικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία, καθώς στοχεύει να κερδίσει και τις 13 περιφέρειες της χώρας.
Λίγες ημέρες πριν τις κάλπες, στη ΝΔ εκτιμούν πως μπορούν να αναμένουν νίκη από την πρώτη Κυριακή σε περιφέρειες όπως της Κρήτης, του Νοτίου Αιγαίου, της Κεντρικής Μακεδονίας και ενδεχομένως της Αττικής.
Βέβαιο θεωρείται πως περιφέρειες όπως του Ιονίου, του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η εκλογική μάχη θα κριθεί στο δεύτερο γύρο.
Περιοδείες Μητσοτάκη για τη στήριξη των υποψηφίων που στηρίζει η ΝΔ
Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών μπαίνει δυναμικά στις ημέρες που απέμειναν και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την περασμένη εβδομάδα έδωσε άλλωστε το σήμα στους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να αφήσουν στην άκρη τις όποιες μικρές προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες που μπορεί να υπάρχουν και να συμβάλλουν για να κερδίσει η παράταξή τους τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Η πολιτική μας κυριαρχία δεν αρκεί να εκδηλώνεται μόνο στις εθνικές κάλπες, αλλά πρέπει να δικαιώνεται καθημερινά και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στο Βύρωνα μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, και το απόγευμα στην Κόρινθο μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.
Την Τετάρτη (04/10) ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη αλλά και την Κεντρική Μακεδονία, όπου και θα συναντηθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πώς ψηφίζουμε - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Χαρδαλιάς: «Θα βρίσκομαι στο πεδίο, δίπλα στους πολίτες»
Mητσοτάκης: «Εργαζόμαστε σκληρά για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά»
Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο
20:28
CNNi: Παραδόθηκε στις αρχές ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ
20:25
Ο πόλεμος στο Ιράν έχει στοιχίσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια, λέει αξιωματούχος του Πενταγώνου
20:25
Βουλγαρία: Παράνομη μονάδα παραγωγής κάνναβης ανακαλύφθηκε σε πρώην ορυχείο ψευδάργυρου
20:16