ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB: Τι απαντούν οι πολίτες για οικονομία, πλημμύρες, ελληνοτουρκικά και Κασσελάκη

Δημοσκόπηση MRB: Τι απαντούν οι πολίτες για οικονομία, πλημμύρες, ελληνοτουρκικά και Κασσελάκη
EUROKINISSI

Το ευρύ προβάδισμα που απέκτησε στις εκλογές εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώθηκε στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB για λογαριασμό του Open.  

Ειδικότερα, ποσοστό 38% επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία, 17,3% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,1%, το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 7,3%, το κόμμα ΝΙΚΗ με 3,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,3% και η Πλεύση Ελευθερίας με το οριακό 2,9%.

Ερωτώμενοι για το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ακρίβειας, μόλις το 35,8% έχει θετική γνώμη για τα μετρα. Απεναντίας ποσοστό 55,2% εκτιμούν πως δεν έχει πάρει επαρκή μέτρα.

Αναφορικά με τη διαχείριση των πλημμύρων το 48% διαφωνεί πως δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης από πλευράς κυβέρνησης, ενώ το 47,9% των ερωτώμενων υποστηρίζει πως η ένταση του φαινομένου δεν επέτρεψε περαιτέρω αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Ερωτώμενοι πως αξιολογούν τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στις συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ποσοστό 40,3% απάντησε σίγουρα θετικά/ μάλλον θετικά και ποσοστό 42,3% μάλλον αρνητικά/ σίγουρα αρνητικά.

Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά για τη δημοτικότητα Κασσελάκη;

Μόλις το 18,1% έχει θετική γνώμη για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτό το ποσοστό, η πλειοψηφία (20,8%), είναι γυναίκες ενώ φαίνεται να έχει απήχηση και στις ηλικίες 17-34.

Επίσης, προκύπτει ότι, πολύ μεγάλη συσπείρωση εχει η ΝΔ .Το κυβερνών κόμμα έχει -παραδοσιακά- μεγάλη συσπείρωση, που αγγίζει το 85%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, παρότι βλέπουμε να διατηρεί σταθερό το ποσοστό του, παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση, με ποσοστό 66.7%.

Το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει διαρροές προς άλλα κόμματα, με ένα 12.5% των ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, την ίδια στιγμή, όμως, και οι εισροές του έχουν ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει αλλά και παίρνει περίπου τα ίδια, και αυτό σημαίνει μία ανακατάταξη στη δομή του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ