ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Μαριάννα Τσίχλη: Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολλών

Υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Μαριάννα Τσίχλη: Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολλών
Υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Μαριάνα Τσίχλη IN TIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τον «ζωτικό» ρόλο της Περιφέρειας στην προστασία των πολιτών επισημαίνει η υποψήφια περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό Ανυπότακτη Αττική, Μαριάνα Τσίχλη.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, η κα Τσίχλη περιγράφει τους στόχους της παράταξής της, τονίζοντας πως στόχος της Ανυπότακτης Αττικής είναι «να αποτελέσουμε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια ισχυρή, αγωνιστική αντιπολίτευση.

Που θα αποκαλύπτει όσα αποφασίζονται ερήμην της κοινωνίας, αλλά και θα στέκεται εμπόδιο στην επιδίωξη να αποτελεί η Περιφέρεια Αττικής, δορυφόρο της κυβέρνησης. Θέλουν τον απόλυτο έλεγχο της διανομής των τεράστιων κονδυλίων της Περιφέρειας στα συμφέροντα που στηρίζει το σύστημα. Γι' αυτό προσπαθούν με αδιαφάνεια και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις (του ποσοστού 3%) να πετάξουν έξω από το περιφερειακό συμβούλιο τα κινήματα και τη φωνή των κατοίκων».

Ποιες οι προτεραιότητες του συνδυασμού;

Ερωτώμενη ποιες είναι οι προτεραιότητες του συνδυασμού, η υποψήφια περιφερειάρχης απαντά πως «μέσα από την Περιφέρεια, είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε την ανακατεύθυνση των μεγάλων κονδυλίων που διαχειρίζεται, σε έργα που έχει ανάγκη η κοινωνική πλειοψηφία».

«Στα μεγάλα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου από την εμπορευματοποίηση» εξηγεί.

«Στη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται από τη μείωση του εισοδήματος και την ακρίβεια. Με προγράμματα στήριξης ανέργων, περιφερειακούς θεσμούς στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών από εξώσεις ή αποκοπές ρεύματος, δομές φιλοξενίας για γυναίκες θύματα κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, επαρκή σίτιση και μεταφορά των μαθητών. Με ενίσχυση των δημόσιων εγκαταστάσεων άθλησης και πολιτισμού» συμπληρώνει.

Ταυτόχρονα, αναφέρει πως ιεραρχείται η «επίλυση του πιεστικού προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, βιώσιμο για τους κατοίκους και με σκοπό την περιβαλλοντική αποκατάσταση και στήριξη των περιοχών που υποβαθμίζονται τόσα χρόνια».

Ποια είναι η Μαριάνα Τσίχλη

Η Μαριάνα Τσίχλη γεννήθηκε το 1986 Μοσχάτο Αττικής. Σήμερα ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και ασκεί μάχιμη δικηγορία. Ενεργή στο φοιτητικό κίνημα από το 2002, μέσα από τις γραμμές της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης και μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της για όλα τα χρόνια της φοίτησής της.

Ως δικηγόρος, είναι ενεργή στον δικηγορικό συνδικαλισμό και υποψήφια για το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή. Είναι μέλος του ΠΣ και της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ