ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Οι πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Κεραμέως: Οι πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μήνυμα προς τους εκλογείς της ερχόμενης Κυριακής να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αποδίδοντας στις αυτοδιοικητικές εκλογές κομβική σπουδαιότητα ως προς την αντιπροσωπευτικότητα των αποτελεσμάτων και άρα την καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά την ομιλία της επί του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, η κα Κεραμέως κάλεσε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους, στους 332 δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας, επισημαίνοντας πως ιδιαιτέρως στις εκλογές της αυτοδιοίκησης τα αποτελέσματα επηρεάζουν καθοριστικά την καθημερινότητα όλων.

«Η συμμετοχή και η ψήφος είναι αναγκαίες προκειμένου η φωνή του καθενός και της καθεμιάς να ακουστεί πιο δυνατά, να κάνει τη διαφορά», είπε η ο υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια λέγοντας πως συνιστά τομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε, τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοθετήματος είναι η λειτουργικότητα, ο εξορθολογισμός και η λογοδοσία και εξήγησε ότι στοχεύει στο να προετοιμαστούν οι αιρετοί ενόψει της νέας θητείας της αυτοδιοίκησης, από την 1η Ιανουαρίου 2024 και να γνωρίζουν εγκαίρως τις αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η αρμόδια υπουργός στην αξιοποίηση του προσωπικού ενόψει της κατάργησης των ΝΠΔΔ των δήμων επισημαίνοντας ότι θα επέλθει καλύτερη οργάνωση και τονίζοντας πως απαλλάσσονται πλέον οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης από βαρίδια του παρελθόντος και παρέχονται κίνητρα και προοπτικές. “Δήμοι και περιφέρειες που λειτουργούν αποτελεσματικά, δημοκρατικά, με έλεγχο από την αντιπολίτευση, και με λογοδοσία στους πολίτες», κατέληξε.

Προηγουμένως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, είχε απαντήσει στην κριτική του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου για το ίδιο θέμα της κατάργηση των Νομικών Προσώπων και κοινωφελών ιδρυμάτων των δήμων.

«Άκουσα τον κ. Φάμελλο να λέει ότι διαλύονται κοινωνικές υπηρεσίες, διαλύεται ο Πολιτισμός, η Αθληση. Και λέω, ρε μπας και γίνεται αυτό, με τις νέες διατάξεις; Παίρνω λοιπόν το οργανόγραμμα ενός δήμου. Ψάχνω, πόσα νομικά έχει; Μηδέν. Βλέπω διεύθυνση προσχολικής αγωγής, διεύθυνση πολιτισμού, Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη διεύθυνση του Δήμου. Ξέρετε ποιος είναι αυτός ο Δήμος; Είναι ο δήμος Χαλανδρίου. Και ξέρετε ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου δεν είναι ΝΔ. Άρα βγάλτε αυτό το επιχείρημα από τη μέση», είπε ο κ. Λιβάνιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ