ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «όπλο» το έργο του ο Δημήτρης Γαλάνης διεκδικεί επανεκλογή στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Με «όπλο» το έργο του ο Δημήτρης Γαλάνης διεκδικεί επανεκλογή στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού
Δημήτρης Γαλάνης Facebook

Με μία τετραετία να έχει ολοκληρωθεί στη θέση του δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού, ο Δημήτρης Γαλάνης διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των πολιτών. Μεγάλο «όπλο» στην προσπάθειά του για επανεκλογή, δεν είναι άλλο από τα πεπραγμένα του στην πρώτη του θητεία ως δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού.

Βασικός πυλώνας του απολογισμού της θητείας του κ. Γαλάνη, είναι η διατήρηση της φυσιογνωμίας της περιοχής.

Το ειδικό καθεστώς που διέπει τις κηπουπόλεις Φιλοθέης και Παλαιού Ψυχικού διατηρήθηκε, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια για να ενταχθεί στο ίδιο ειδικό καθεστώς και το Νέο Ψυχικό. Επιπλέον, εξασφαλίστηκαν επιπλέον 250 στρέμματα ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου στα Τουρκοβούνια, εμποδίστηκε η λειτουργία ξενοδοχείου στο Παλαιό Ψυχικό και οι επαγγελματικές χρήσεις στον βασικό οδικό άξονα Κηφισίας και Καποδιστρίου.

Ένα από τα έργα που αξίζουν ξεχωριστή αναφορά, ήταν αυτό της ανάπλασης του Παιδικού Κήπου Πικιώνη, ενώ συνολικά είναι σε εξέλιξη πάνω από 40 έργα στον δήμο. Ένα από αυτά αφορά την ολική ανακαίνιση του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι τα αρδευτικά έργα και η επέκταση του δικτύου ομβρίων Φιλοθέης.

Πάνω στην ίδια κατεύθυνση, κινούνται και οι βασικές δεσμεύσεις του Δημήτρη Γαλάνη για την επόμενη θητεία του ως δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού. Ο νυν δήμαρχος ζητά την επανεκλογή του έτσι να προχωρήσουν τα προγράμματα στειρώσεων των αδεσπότων γατών, η ανάπλαση των Τουρκοβουνίων, η αναβάθμιση του φωτισμού και των πεζοδρομίων, η αναγέννηση του Σούρλειου αναγνωστηρίου, η κατεδάφιση των ζυγιστηρίων του Κέκροπα, η απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από τη Φιλοθέη και το Ψυχικό και τη μετεγκατάσταση του στα Τουρκοβούνια έξω από το ιστό της πόλης.

Επιπλέον, υπάρχει σχέδιο για τα 100 χρόνια του Ψυχικού έτσι ώστε να περιέλθει στο Δήμο η Παλιά Αγορά του Ψυχικού για να αναπλαστεί και να γίνει ξανά ένα στολίδι για το Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν, σε δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας και των διαρκών κρίσεων, υλοποιήθηκε μία σειρά από βασικές προτεραιότητες που είχε θέσει ο Δημήτρης Γαλάνης πριν την εκλογή του. Κύριος στόχος ήταν η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, ο οποίος υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς αναβαθμίστηκαν ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι, όπως η πλατεία Ελευθερίας και η παιδική χαρά Μακεδονία, η απόδοση του νέου Οικολογικού Πάρκου στο Νέο Ψυχικό, ενώ ολοκληρώνεται ο Παιδικός Κήπος Πικιώνη.

«Η βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών μας ήταν προτεραιότητα και γι αυτό ανακαινίσαμε ριζικά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και σήμερα οι υποδομές τους δεν υστερούν από εκείνες των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής μας. Συνολικά πάνω από 40 πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή μας έχουν παραδοθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, με διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Σε συνδυασμό με τις ποιοτικές δράσεις μας στον τομέα του πολιτισμού, αλλά και πολλές μικρές παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, καταφέραμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δημήτρης Γαλάνης, για την επόμενη ημέρα στον δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ