ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωάννα Μάστορα:  Υποψήφια στην Δυτική Αθήνα με τον Νίκο Χαρδαλιά

Ιωάννα Μάστορα:  Υποψήφια στην Δυτική Αθήνα με τον Νίκο Χαρδαλιά
Η κυρία Ιωάννα Μάστορα

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο Δυτικό Τομέα της Αττικής με το συνδυασμό του κ. Νίκου Χαρδαλιά είναι η καθηγήτρια και συγγραφέας Ιωάννα Μάστορα.

H κυρία Ιωάννα Μάστορα είναι Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εκπαίδευση (Master in Education) από το Πανεπιστήμιο Manchester Victorian University της Αγγλίας. Έχει εικοσαετή διδακτική εμπειρία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο University of Indianapolis, στη Σχολή Αξιωματικών Δοκίμων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με εποπτεία πτυχιακών εργασιών κι επιστημονικών άρθρων.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας (1999-2008) στο πλευρό του ευπατρίδη Αντωνίου Τζίκα, Επιστημονική σύμβουλος και συγγραφέας για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού πακέτου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», Τακτικό μέλος της Ειδικής Διαχειριστικής Επιτροπής Εθνικού Συστήματος Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού του Υφυπουργείου Αθλητισμού (2005-2009), Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και παιδείας. Έχει διατελέσει Μέλος ΔΣ της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας και Μέλος διεθνούς Συμβουλίου χορού της UNESCO στο Παρίσι. Ήταν υπεύθυνη θεματολογίας για τη διοργάνωση πολλών διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, forum καθώς κι εκδηλώσεων, ενώ έχει στο ενεργητικό της πλέον των 150 ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 20 συνολικά εκδόσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού περιεχομένου και ντοκιμαντέρ και πέντε λογοτεχνικών. Αρθρογραφεί σε περιοδικά κι εφημερίδες. Για τη συνολική της δράση έχει λάβει πληθώρα τιμητικών διακρίσεων στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής για την Επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας, του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών, Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, Ιδρυτική Πρόεδρος του γυναικείου Τμήματος της ΑΧΕΠΑ (θυγατέρες της Πηνελόπης τμήμα 410) «Αθηνά Πρόμαχος» κ.α. Δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της λαογραφίας τα οποία προβάλλει διεθνώς μέσα από ομογενειακά δίκτυα.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο αγοριών του Δημήτρη και του Ηλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ