ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mπακογιάννης: Ζητάω «καθαρή εντολή» - Τα 41 σημεία που πρέπει να φτιάξουμε

Mπακογιάννης: Ζητάω «καθαρή εντολή» - Τα 41 σημεία που πρέπει να φτιάξουμε
EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

«Καθαρή εντολή» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής (8/10) ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως τάσσεται υπέρ της προληπτικής κοινοτικής αστυνόμευσης.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, πως ο κ. Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στο CNN Greece ανέφερε ότι στην «καρδιά» του προγράμματός του βρίσκονται οι γειτονιές της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα του 2019 δεν έχει καμία σχέση με την Αθήνα του 2023 ενώ, στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας δήλωσε ότι η πόλη χρειάζεται τον «αστυνομικό της γειτονιάς».

«Πρέπει να έχουμε προληπτική κοινοτική αστυνόμευση»

«Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχουμε προληπτική κοινοτική αστυνόμευση. Δηλαδή τον αστυνομικό της γειτονιάς. Συναντήθηκα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, πριν από μερικές εβδομάδες, και από τότε βλέπω ότι ενισχύονται οι δυνάμεις της Aστυνομίας στην πόλη όπως και η Tροχαία. Αυτό είναι καλό, θα είναι ακόμα καλύτερο όταν έχουμε ακόμα καλύτερη ενίσχυση, δεν έχει τελειώσει ακόμα η ιστορία» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε τις κάμερες, πρέπει να υιοθετήσουμε αυτό το μοντέλο στην Αθήνα. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη σε αυτό. Είμαστε απολύτως στη διάθεση της κυβέρνησης να συνεργαστούμε» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Τα 41 σημεία που πρέπει να φτιάξουμε για να μην βουλιάξουμε»

Για την κλιματική κρίση ο δήμαρχος Αθηναίων είπε χαρακτηριστικά πως αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε και πρόσθεσε πως «πρακτικά έχουμε εντοπίσει και χαρτογραφήσει 41 σημεία ευαλωτότητας και επικινδυνότητας στις γειτονιές στην πόλη. Σε Πετράλωνα, Θησείο κάναμε έργα και είδαμε πως λειτούργησαν καλά. Κάποια τα έχουμε δρομολογήσει, όπως στη λεωφόρο Ηρακλείου ή κάποια στη Ριζούπολη. Κάποια άλλα είναι στον προγραμματισμό μας τα επόμενα χρόνια. Κλείνουμε μια - μια τις πληγές μας για να θωρακίσουμε την πόλη» τόνισε.

«Ο Λυκαβηττός ήταν κλειστός 15 χρόνια - Ανοίγει και ο λόφος του Αρδηττού»

Ερωτηθείς για την προοπτική του μητροπολιτικού δήμου, ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τα φρεάτια σε όλη την πόλη, τις ασφαλτοστρώσεις σε όλη την πόλη, όλα τα πεζοδρόμια και όλους τους χώρους πρασίνου.

«Ο λόφος του Αρδηττού δίπλα στο Καλλιμάρμαρο είναι κλειστός από την εποχή των βασιλέων. Συμφωνήσαμε και θα τον ανοίξουμε, τον αναλαμβάνει ο δήμος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα γραφειοκρατικά βουνά έπρεπε να ανεβούμε και να κατέβουμε για το προφανές. Είναι θέμα εβδομάδων να γίνει επισκέψιμος. Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο είναι επίσης κλειστό εδώ και 10-11 χρόνια. Καταφέραμε να κάνουμε τη συμφωνία με την ΕΟΕ να περάσει στον δήμο για να μπορέσουμε να το ανακαινίσουμε. Έχουμε φύγει από τη λογική 'δεν είναι δικό μας αυτό, είναι κάποιου άλλου' και λέμε το εξής: Πώς το κάναμε στο Λυκαβηττό; Ήταν κλειστός 15 χρόνια, γιατί δεν ήταν κανενός», τόνισε.

«Ήρθαμε εμείς και είπαμε να το αναλάβει ο δήμος, να πάρει την ευθύνη να πάρει την αρμοδιότητα να κάνει το έργο να το φτιάξει και να το ξανανοίξει. Ελπίζω και διεκδικώ να περάσει στον δήμο και το Πεδίον του Άρεως» πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Νέα μείωση στα δημοτικά τέλη

Επιπλέον, ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε ότι πέρυσι «περικόψαμε τα δημοτικά τέλη κατά 5% φέτος, θα τα περικόψουμε κατά 5% ακόμα». Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε για να επιστρέψουμε την καλή πορεία του δήμου στους δημότες» εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ