ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας: Στηρίζουμε εσάς και το έργο σας

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας: Στηρίζουμε εσάς και το έργο σας
Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τη στήριξή του στο έργο του Αρχιεπισκόπου και τον ίδιο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο, με τον οποίο  συναντήθηκε στα Τίρανα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Όπως ανέφερε κατά τη συνάντησή τους, «Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή, Μακαριώτατε, για εμένα, ως εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, να βρίσκομαι σήμερα στην Αρχιεπισκοπή και να έχω την ιδιαίτερη τιμή να σας γνωρίσω προσωπικά».

«Οι γέφυρες που μας ενώνουν, η Ορθοδοξία που είναι η κοινή μας πολιτισμική καταγωγή, στο πρόσωπό σας βρίσκει τον πιο γνήσιο και σημαντικό εκφραστή», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει, αρχικώς, το ποιμαντικό σας και στη συνέχεια, το έργο σας στην Αλβανία, στην Αρχιεπισκοπή, τα τελευταία 32 χρόνια, είναι εξαιρετικά σημαντικό, και νομίζω αποτυπώνει ακριβώς αυτό το οποίο όλοι αισθανόμαστε, ένα έργο αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εμπιστοσύνη της ελληνικής πολιτείας, αλλά και την απόλυτη στήριξη στο έργο του αρχιεπισκόπου και στον ίδιο και τον κάλεσε να συνεχίσει «με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια ζέση να προσφέρετε ανιδιοτελώς, έτσι ώστε το ορθόδοξο ποίμνιο να έχει πάντοτε τον πνευματικό του ηγέτη».

Στα Τίρανα, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, την εκ περιτροπής προεδρία της οποίας ασκεί η Αλβανία.

Μετά το πέρας αυτής, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Ομογένειας και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα. Θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση με τον ομόλογό του, Ιγκλί Χασάνι, ενώ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ