ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πώς τα πήγαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ - Η αποτίμηση της Χαριλάου Τρικούπη

Εκλογές 2023: Πώς τα πήγαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ - Η αποτίμηση της Χαριλάου Τρικούπη
© Intime p.a.

Για δυναμική του ΠΑΣΟΚ που φάνηκε στους τρεις μεγάλους δήμους, της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως αναφέρουν στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε υποστηριχτεί σταθερά από το ΠΑΣΟΚ από το 2014, επανεκλέχτηκε δήμαρχος Πειραιά από την Α Κυριακή. Στην Αθήνα, Χάρης Δούκας έκανε την ανατροπή στην Αθήνα και ως φαίνεται περνά στον δεύτερο γύρο, ενώ στη Θεσσαλονίκη, ο Στέλιος Αγγελούδης, επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ περνά στον δεύτερο γύρο.

«Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ή είναι σε τροχιά νίκης σε πολλαπλάσιους δήμους σε σχέση με το 2019. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους δήμους Μυτιλήνης, Συκεών-Νεάπολης, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Ιλίου, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Πετρουπόλεως, Ρεθύμνου, Σερρών, Χανίων, Καβάλας, Ιωαννιτών, Θέρμης, Βέροιας, Αιγάλεω, Ηρακλείου Αττικής, Ιεράπετρα κλπ», αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται ακόμη στην περιφέρεια Θεσσαλίας όπου ο Δημήτρης Κουρέτας (στέλεχος ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Έρευνας το 2016), που ανακοινώθηκε πρώτα από το ΠΑΣΟΚ και ακολούθως στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει ως φαίνεται τη μάχη στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, η επιλογή του ΠΑΣΟΚ σε νέα πρόσωπα επίσης απέδωσε:

Α) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Σπύρος Σκιαδαρέσης ήταν δεύτερος

Β) στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Νικηφόρος Παπανικόλας επίσης δεύτερος

Γ) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρήστος Παπαστεργίου επίσης δεύτερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ