ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Αθηναίων: Αισιοδοξία στο επιτελείο Μπακογιάννη - Αντιμέτωπος με τον Δούκα στον β΄γύρο

Δήμος Αθηναίων: Αισιοδοξία στο επιτελείο Μπακογιάννη - Αντιμέτωπος με τον Δούκα στον β΄γύρο
ΙΝΤΙΜΕ / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Αισιοδοξία επικρατεί στο επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη, καθώς η ψηφοφορία του πρώτου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών του εξασφάλισε ισχυρό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του στο Δήμο της Αθήνας, Χάρη Δούκα.

Ο κ. Μπακογιάννης με την ενσωμάτωση στο 100% προηγήθηκε με ποσοστό 41,35% έναντι του Χάρη Δούκα που συγκέντρωσε ποσοστό 14,20% και του Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη, προβεβλημένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 13,36%.

Την επόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Χάρη Δούκα, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, υπέρ της στήριξης του οποίου τάχθηκε χθες το βράδυ σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Το ραντεβού που όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζαχαριάδης θα έχει σήμερα Δευτέρα με τον κ. Δούκα, δίνει στην επόμενη αναμέτρηση ιδιαίτερο εκλογικό ενδιαφέρον λόγω της αναμενόμενης στήριξης στον γύρο της επόμενης Κυριακής.

Πάντως, ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, τονίζοντας σε ενωτικό πνεύμα, πως θέλει να είναι δήμαρχος όλων των Αθηναίων:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη νίκη, αλλά είναι μια νίκη της Αθήνας και είναι μια νίκη όλων», τόνισε και συνέχισε:

«Εγώ είμαι και με την ψήφο σας, θέλω να συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό και για όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και για όσους ψήφισαν κάποιον άλλον, αλλά και για εκείνους που δίστασαν να έρθουν κοντά μας».

«Την επόμενη μια εβδομάδα θέλω να απευθυνθώ σε όλες και σε όλους. Κάθε μέρα, σε κάθε γειτονιά να μιλήσουμε για το σήμερα αλλά και για το αύριο της πόλης. Να μιλήσουμε για το μέλλον το οποίο έρχεται με ορμή. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ».

Δείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σύμφωνα με την Singular Logic που κάνει την καταμέτρηση για το υπουργείο Εσωτερικών:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ