Στη Βάρνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας
Ανανεώθηκε:
Στη Βάρνα θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα (9/10) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας όπου στο επίκεντρο της ατζέντας θα βρεθούν η ενεργειακή συνεργασία.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει στους ομολόγους του το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών και προϊόντων στο μέλλον.
Στις συζητήσεις που θα έχουν οι ηγέτες των τριών χωρών θα κυριαρχήσει ο ενεργειακός Διάδρομος Βορρά-Νότου και η διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών (σιδηροδρομικές γραμμές), των τηλεπικοινωνιών.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήδη εξάγει και προμηθεύει με φυσικό αέριο τη Μολδαβία.
Επί τάπητος θα βρεθεί και η διεύρυνση της Ε.Ε, ένα θέμα που συζητήθηκε ήδη στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Γρανάδα με τους ηγέτες να καλούνται να συζητήσουν το θέμα πιο επισταμένα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για την πέμπτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής του Τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, που αποτελεί ελληνική πρωτοβουλία από 1994, η οποία είχε ως αρχικό αρχικό στόχο την ευρωατλαντική ενσωμάτωση Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Μάχη Μητσοτάκη για επιπλέον 2,5 δισ. για μεταναστευτικό και κλιματική κρίση
Μητσοτάκης από Γρανάδα: Αδύνατο να μην αυξηθούν οι πόροι για τους πληγέντες της κλιματικής κρίσης
Υποχρεωτικό το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις: Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
02:00
Eπιστροφή ενοικίου: Μέχρι πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση από τους ενοικιαστές
01:00
ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας
00:30
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57