ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βάρνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας

Στη Βάρνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας
Στη Βάρνα θα βρεθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Στη Βάρνα θα βρεθεί σήμερα  Δευτέρα (9/10) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας όπου στο επίκεντρο της ατζέντας θα βρεθούν η ενεργειακή συνεργασία. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει στους ομολόγους του το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών και προϊόντων στο μέλλον.

Στις συζητήσεις που θα έχουν οι ηγέτες των τριών χωρών θα κυριαρχήσει ο ενεργειακός Διάδρομος Βορρά-Νότου και η διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών (σιδηροδρομικές γραμμές), των τηλεπικοινωνιών.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήδη εξάγει και προμηθεύει με φυσικό αέριο τη Μολδαβία.

Επί τάπητος θα βρεθεί και η διεύρυνση της Ε.Ε, ένα θέμα που συζητήθηκε ήδη στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Γρανάδα με τους ηγέτες να καλούνται να συζητήσουν το θέμα πιο επισταμένα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την πέμπτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής του Τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, που αποτελεί ελληνική πρωτοβουλία από 1994, η οποία είχε ως αρχικό αρχικό στόχο την ευρωατλαντική ενσωμάτωση Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ